Hogyan növeld az organikus eléréseid!

5+1 tanács az organikus elérésed növeléséért!

Még a legnagyobb vállalkozások számára is nagy rejtély a Facebook és Instagram organikus elérésének világa. Az alacsony elérés vagy reakciók száma jogosan vetheti fel a kérdést bennünk, hogy mit rontottunk el? Ne csüggedj, időszakosan szinte bárki tapasztalhat visszaesést, akár annak ellenére, hogy a tartalom folyamatosan ugyanazt a minőséget képviseli!

Azonban hoztunk 5+1 tuti tippet, amelyeket ha beépítesz a kommunikációdba, akkor a lehető legtöbbet tudod majd kihozni az organikus elérésekből! ?  Lássunk is neki!

1. Használd a Facebookot közösségi központként!

Tudjuk, a Facebook már önmagában is egy közösségi platform, de amire mi gondolunk az az, hogy teremts olyan értékeket, tartalmat a saját oldaladon, amiért az emberek követni fognak! Legyen szó tippekről, értékes tudásról, kérdezz-felelek videókról, vagy valami különleges ajánlatról, amit csak a Te oldaladon érhetnek el. Ha elég érdekesek a tartalmaid, közösséget tudsz építeni, gyorsabban kialakul a bizalom és az emberek hamarabb fognak tőled vásárolni!

2. Irányíts át forgalmat a Facebook oldaladra!

A kezdetleges közösség kiépítése nem egyszerű feladat, viszont megkönnyítheti a folyamatot, ha már létező platformokról át tudod irányítani az érdeklődőid! Legyen szó webshopról, blogról, Instagram oldalról vagy akár e-mailes hirdetésekről…Ahol csak tudod említsd meg a Facebook oldalad és zsebeld be az extra követőket.

3. Dolgozz együtt influencerekkel!

Erről már biztosan hallottál! Ha nem is a „legorganikusabb” módja az elérésed növelése érdekében, de a megfelelő influencerek által közvetített tartalom erős bizalmat alakíthat ki a márkád és a leendő vásárlóid között!

A legtöbb kicsi vagy közepes influencer általában már terméked/szolgáltatásodért cserébe vállalja az együttműködést, így hatalmas költségek nélkül tudod támogatni a követői bázisod kiépítését.

4. Tudd, hogy mikor kell posztolnod!

A Facebook oldal elemzési adatai közül pontosan ki tudjuk olvasni, hogy mi a legalkalmasabb időpontja a bejegyzéseinknek! Természetesen a pontos képhez szükség van arra is, hogy kísérletezzünk a különböző időpontokkal, hogy lássuk melyik napon, melyik időpontban, hogyan teljesített 1-1 posztunk. Kísérletezz, tesztelj, elemezz, vonj le hasznos következtetéseket és hamar rá fogsz találni a számodra legoptimálisabb időszakra.

5. Időzíts!

A rendszerességet és pontos időbeosztást sokkal nehezebb fenntartani, ha bejegyzéseinket mindig aznap osztjuk meg. Szerencse, hogy nem kell gépnél legyünk, ha posztolni szeretnénk. Használjuk a Creator Studio időzítés funkcióit, ezzel akár egész hónapra előre be tudjuk osztani napra és percre pontosan, hogy mikor mi menjen ki. Így posztjaink pontosan a legjobb időszakban tudnak kikerülni, ezzel is növelve az organikus eléréseinket.

+1. Ne csak organikus tartalmakra támaszkodj!

Ugye tudod? Organikus posztokkal el tudod érni a követőid, erősíteni a brandet és új követőket szerezni. Azonban vállalkozásod hosszútávú sikeréhez és az eladások növeléséhez elengedhetetlen a fizetett hirdetések futtatása. Ha rendben vannak az organikus posztok, legjobb megoldás a már tesztelt és jól teljesítő bejegyzéseket meghirdetni, így hamar kimagasló sikereket érhetsz el egy-egy jól sikerült hirdetéssel.

Építsd be ezt a 5+1 tanácsot a kommunikációdba és garantáltan javulni fognak az eredményeid!

Hajrá

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….