5 landing oldal hiba, ami miatt fejvesztve menekülnek az érdeklődők!

Ha már foglalkoztál online marketinggel, akkor biztos ismerős számodra a landing page fogalma. Röviden, tömören ez egy olyan oldal, ahova a hirdetésedből kattintva érkeznek a látogatók és itt valamilyen termékedet, szolgáltatásodat mutatod be Nekik, valamint valamilyen konverzióra (például feliratkozásra, vásárlásra) buzdítod őket. 

Kutatások szerint mindössze 8 másodperced van, hogy megragadd az oldaladra látogató figyelmét. Ezalatt a pár másodperc alatt kell meggyőznőd az odaérkezőt, hogy szüksége van arra, amit kínálsz. Pontosan ezért elképesztően fontos a landoló oldalad minősége! Lehet bármilyen jól összerakott a kampányod, ütős hirdetésekkel megspékelve, ha a vásárló elveszíti az érdeklődését és elkattint, akkor minden hiába volt.

Ha nem akarsz sok-sok bevételtől elesni, egy rosszul összetett landing oldal miatt, akkor a következő hibákat mindenképp kerüld el!

  1. Nem keltesz elég jó első benyomást!

Ha tetszik, ha nem, az első benyomás hatalmas jelentőséggel bír, főleg egy landing page esetén. A látogató egyetlen pillantás alatt eldönti, hogy érdemes-e ott maradnia vagy sem. Ha túl sok vagy túl kevés információt tartalmaz a honlap, nem szép a designja, összességében amatőr hatást kelt, akkor az érdeklődő, ahogy megérkezett, már zárja is be az oldalad. 

Fontos, hogy első ránézésre is meggyőző legyél! Ne legyenek olyan linkek vagy menüsor az érkező oldaladon, ami eltérítheti a látogatót. A siker érdekében elengedhetetlen egy jó címsor és CTA, ami megragadja az emberek figyelmét. Használj képeket, akár videókat és a lehetőségeidhez mérten törekedj arra, hogy a landing oldalad stílusa modern és márkahű legyen! 

  1. Nem vagy elég egyértelmű!

A landoló oldaladnak egy dolgot kell világosan és egyértelműen bemutatnia az érdeklődőknek. Ha ez nem derül ki rögtön a legelején és a látogatónak több időt kell töltenie azzal, hogy rájöjjön az ajánlatodra, akkor garantáltan elveszítetted a csatát. Hasonló hiba az, amikor egyszerre több mindent is kínálsz. A túl sok lehetőség megbénítja a látogatót, nem tud dönteni, ezért inkább otthagyja az oldalad.  

Figyelj oda, hogy az érkező oldaladat egy cél és ajánlat köré építsed fel. Fontos, hogy lehetőleg már a címben kiderüljön az, hogy pontosan mit is kínálsz. A továbbiakban hangsúlyozd a terméked vagy a szolgáltatásod előnyeit, hogy az ügyfélnek milyen problémájára tudsz tökéletes megoldást nyújtani.

  1. Túl bonyolult az oldalad!

Az egyik legnagyobb buktató az, amikor az érdeklődőnek egyszerűen fogalma sincs, hogy mit is kellene csinálnia. Lehet bármilyen szépen felépített a landing oldalad, ha nem nyilvánvaló a látogató számára, hogy mit vársz el tőle, akkor hamar be fogja zárni a böngészőt.

Tedd mindig világossá, hogy mit kell tennie az embernek akkor, ha szeretne élni az ajánlatoddal! Az érkező oldalad legyen egyszerűen felépítve és legyen egy CTA-kal kikövezett, előre meghatározott út a cél felé.

  1. Nem egyezik az üzenet!

Az emberek azért kattintanak át a landing page-re, mert a hirdetésedet látva valamilyen várakozás alakult ki bennük. Azonban, ha a céloldaladra érve valami mást találnak, akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy továbbra is érdeklődni fognak.

Ezért kulcsfontosságú, hogy az oldalon pontosan azt kínáld, amit a hirdetéseidben is ígérsz. A legjobb, ha már a landing oldalad elején megjelenik az a kulcsmondat, ami a hirdetéseidben is szerepel. Így hitelesebbé teheted magadat és megbizonyosodhatnak a látogatók, hogy jó helyre érkeztek! 

  1. Nem optimalizálsz!

Az okos telefonok korában gigantikus hiba, ha az oldalad csak asztali gépen mutat jól és nincsen optimalizálva, hiszen az online vásárlások több mint fele telefonon keresztül történik. A mobilbarát landing page ma már szinte egy alap elvárás, főleg, ha a célközönségedet a fiatalabb korosztály teszi ki. A siker érdekében mindenképpen ellenőrizd telefonon és más okos eszközökön keresztül is, hogy az oldalad jól jelenik-e meg. 

Összegezve tehát fontos, hogy a landing oldalra is legalább akkora figyelmet fordíts, mint a kampány többi részére. Légy egyértelmű és lényegretörő, építsd fel logikusan az érkező oldalad, kerüld el a felsorolt hibákat és érj el olyan konverziós arányt, mint még soha!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….