9+1 tipp, hogy búcsút ints az amatőr Instagram Storyknak!

Azzal, hogy az Instagram sikeresen feltornázta magát a legnépszerűbb közösségi oldalak sorába, senki nem száll vitába. Ezen a felületen nem csak posztok, hanem történetek formájában is kapcsolatot lehet teremteni a közönséggel, ami egy teljesen új marketingcsatornát jelent a céged és az ügyfeleid között.

A képen szöveg, képernyőkép, több látható

Automatikusan generált leírás

Miért jó storyzni? 

 • Nagyon népszerű! 

Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy naponta 400 millió felhasználó foglalkozik valamilyen módon a történetekkel. A legnézettebb storyk egyharmada valamilyen márkától származik és minden ötödik történetre érkezik egy privát üzenet az Instagram hivatalos adatai szerint. 

 • Közvetlenebb kapcsolatba kerülhetsz követőiddel! 

A történetek könnyed formátumának köszönhetően nem túl hivatalosak, sokkal barátságosabbak, így egy közvetlenebb kapcsolatot teremthetsz a követőiddel és egy olyan aktív és hűséges közösséget építhetsz ki, akik támogatják a munkásságod.

 • Jobban megismerhet a közönséged! 

A storyk megadják a kellő szabadságot ahhoz, hogy kreatívan és közvetlenül mutathasd be a céged történetét, a termékeidet és a véleményeket. A történetmesélés ezen formája pedig képes még közelebb hozni a márkádat az emberekhez. Azaz a történetek használata az egyik legjobb eszköz a célközönséged felmelegítésére és az értékesítésre. 

 • Nagyobb forgalmat generálhatsz! 

Az Instagram Storyk teret nyújtanak arra, hogy kreatívan mutasd be az új termékeidet. Ha több mint 10 ezer követővel rendelkezel, akkor az Instagram felkínálja Neked azt a lehetőséget is, hogy hivatkozást helyezz el történetedben, amivel könnyen átirányíthatod követőidet a weboldaladra.

 • Köztudatban maradhatsz! 

Fontos, hogy az emberek minél többet halljanak rólad és a márkádról, hogy emlékezzenek rád, erre pedig kiváló lehetőséget adnak a történetek. Nem mellesleg, az Instagram algoritmusa nagyobb valószínűséggel dobja fel elsők között a posztjaidat, ha sokat storyzol. 

Az Instagram Storyk egyik fő előnye, a felsoroltakon kívül, hogy nyugodtan lehetsz bennük spontán! Persze, attól, hogy nem feltétlen igényel olyan szintű odafigyelést, mint egy poszt, a történeteidnél is figyelni kell a minőségre! Ezért összeszedtünk Neked pár tippet és ötletet, hogy bombasztikus storykat készíts!

Tippek, hogy jól nézzen ki a történeted:

 1. Találd el az arányokat!

Ahhoz, hogy történeted elnyerje a követőid tetszését, fontos, hogy bizonyos számokkal tisztában legyél: az Instagram Story optimális mérete 1080 pixel széles és 1920 pixel magas, a képarány pedig 9:16. Ezt mindig vedd figyelembe, hogy maximálisan ki tudd használni a történetek által nyújtott lehetőségeket.

 1. Szabd testre a történeted!

Legyen a történeteidnek egy egyedi, a márkához illő stílusa! Használj mindig hasonló színeket, betűtípust és designt, hogy egy olyan jellegzetes megjelenést alakíts ki, ami könnyen felismerhetővé teszi a cégedet. 

 1. Ne az Instagram kameráját használd!

Az app alacsonyabb felbontásban készíti el a képet, ezért használd inkább a telefonod beépített kameráját. Így jobb minőségű képeket és videókat oszthatsz meg és több lehetőséged lesz azoknak a

megszerkesztésére.

 1. Használj matricákat és hashtageket!

Használj matricákat és gifeket, hogy ezzel ösztönözd interakcióra követőidet, illetve a megfelelő hashtag és helyszínmegjelölés használatával még több ember láthatja a tartalmadat. 

 1. A kevesebb néha több!

Nem az fogja megragadni az emberek figyelmét, ha semmitmondó storyk tömkelegét osztod meg. Törekedj a letisztultságra: ne zsúfold túl storydat, amennyire lehet, itt is próbálj meg röviden és tömören fogalmazni. 

A képen személy, iPod, kéz, elektronika látható

Automatikusan generált leírás

Tippek az Instagram Storyd témájához:

 1. Mesélj el egy történetet!

Legyen az a saját történeted vagy más sikertörténet, esetleg pozitív vélemény: a lényeg, hogy Te mondd el ezt a saját egyedi és eredeti stílusodban!

 1. Vezesd be a követőidet a színfalak mögé!

Avasd be a követőidet olyan “titkokba”, amikről alapvetően nem szereznének tudomást, ezzel is még közelebb hozva őket a márkádhoz.

 1. Kérd ki a követőid véleményét!

Tegyél fel egy kérdést, indíts szavazást vagy kvízt bármilyen témával kapcsolatban, így beszélgetést kezdeményezhetsz a követőiddel. Ezen felül aktivizálhatod őket, ami segítségedre lehet az értékesítés során és a kommunikációdat is változatosabbá teheted vele. 

 1. Mutasd be az új termékedet!

Egy kreatív bemutatóval tudathatod a követőiddel, hogy az új terméked elérhetővé vált. Vezesd át őket a történetedből a weboldaladra és generálj forgalmat egyszerűen!

9+1. Jutalmazd meg a követőidet!

Mi mással lehetne levenni az embereket a lábukról, ha nem kedvezményekkel? Lepd meg a követőidet csak storykban kommunikált kuponkódokkal, hogy érezzék, megéri Téged követniük!

Ha ezeket a kulcsfontosságú tippeket megfogadod, akkor garantáltan szárnyalni fognak a történeteid!  Hajrá, kezdj bele a story gyártásba!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….