Fantasztikus lehetőségek, amiket kiaknázatlanul hagysz, ha nem használsz emojikat a szövegeidben!

„Mi egy komoly cég vagyunk, nem fogunk gyerekes emojikat használni!”

Ehhez hasonló megnyilatkozásokkal már nem egyszer találkoztunk pályafutásunk során. Ha egy cégvezető ilyet mond, rögtön tudjuk róla, hogy habár a cége lehet valóban komoly, de biztosan nem halad a korral és nem figyel a bejegyzései és hirdetései vizuális megjelenésére. Összefoglalva: Tudjuk, hogy nagyot hibázik! 

Blogcikkünkben megmutatjuk Neked, hogy milyen lehetőségeket hagysz kiaknázatlanul, ha nem használsz emojikat a szöveges tartalmaidban! 

Az emotikonok 1999-es megjelenésük óta egyre nagyobb szerepet játszanak az online platformokon, különösen a közösségi médiában és a hírlevelekben. A Facebook felhasználói körülbelül 60 millió hangulatjelet használnak naponta. Azt, hogy miért éri meg a cégeknek is követni a hétköznapi felhasználók tendenciáját, egy 2019-es kutatás bizonyítja.  Az eredmények alapján ugyanis világossá válik, hogy az emojik használata magasabb elköteleződést generál a követőkben és vásárlókban. Kíváncsi vagy miként? 

Lássuk, hogyan fogod hangulatjelekkel karöltve megnyerni a célközönségedet! 👇🏼

Az emojik alkalmazásával: 

👀  Vezetheted az olvasók szemét

Ha a social média felületeken hirdetsz, már pontosan tudod, hogy mindössze pár másodperced van megfogni a célközönséged figyelmét. Az ömlesztett szöveges tartalmak nehéz hatást keltenek, egy szempillantás alatt fogják továbbgörgetni őket. Használj felsorolásokat és tagold a hirdetéseidet/ bejegyzéseidet emojik segítségével! 

Tipp: A lefele mutató nyilakkal könnyen összekötheted a bekezdéseket, növelheted az olvasók motivációját a továbbolvasásra.  

😥 Érzelmeket közvetíthetsz

A közösségi médiában tarolnak az érzelmekre-ható szövegek. Magyarországon az emberek 80%-a félelemmotivált, így a hirdetéseidet bátran hegyezd ki célközönséged legnagyobb félelmeire és régóta dédelgetett vágyira. Fűszerezd a lélekfacsaró szövegeidet hangulatjelekkel a garantált sikerért! 

Látod a különbséget?: Te is félsz a kullancsoktól? vagy Te is rettegsz a kullancsok terjesztette agresszív betegségektől? 😣

🤝 Közelebb kerülhetsz a célközönségedhez

Legtöbb vásárlód kikapcsolódási célból látogatja a Facebook-ot és az Instagram-ot, ezért szolgáltatásod jellegétől függetlenül, Neked is el kell lazulnod egy kicsit, ha a közösségi média vízére evezel. Az emojik segítségével emberibbé és közvetlenebbé teheted a kommunikációdat! Gondolj csak bele mennyit számít az eladó mosolya, amikor belépsz egy boltba! Fogadd Te is kedvesen vásárlóidat a virtuális üzletedben!  

📈 Javíthatod az átkattintási arányt

Azok a hirdetések, amelyek címsora emojival van ellátva, 241 %-al több kattintást zsebelnek be, mint a hangulatjel nélküliek. Nem rossz számok igaz? Kombináld a pár szavas, ütős Call To Action-t emojival és NE hagyd, hogy az emberek ne vegyék észre a hirdetés alján található kis gombot! 

Infó: A Call To Action cselekvésre való felhívást, ösztönzést jelent. A hirdetések szövegének utolsó mondatában, valamint a főcímben (a gomb mellett megjelenő 2-3 szó) is érdemes alkalmazni őket, ugyanis az érdeklődők sokkal nagyobb arányban fognak elvárásaid szerint cselekedni, ha egyértelmű utasításokat adsz nekik. 

🧠 Hathatsz az emberek tudatalattijára

Bizony! Jól olvasod! Válassz ki 5-10 db emojit, amit igazán közel érzel magadhoz és használd őket minden szövegedben. Azoknak, akik rendszeresen olvassák a hirdetéseidet/bejegyzéseidet, egy idő után már akkor is a Te terméked/szolgáltatásod fog eszébe jutni, amikor más profilnál látják az adott hangulatjeleket. 

🤓 Vizuális tartalomátadást idézhetsz elő

Figyelted a felsorolás bekezdései előtt felbukkanó szimbólumokat? Az emojikkal sugallni tudod a szöveges tartalmad lényegét és hangulatát. Az egyre gyorsuló világban elképesztő információmennyiség ér minket nap mint nap, ez pedig őrült szelektálásra késztet bennünket. Keltsd fel a célközönséged figyelmét hangulatjelekkel, csöpögtess Nekik egy kevés információt és győzd meg őket, hogy továbbolvassanak.  

Reméljük sikerült meggyőznünk a hangulatjelek beépítésének fontosságáról, de egy fontos dolog még hátra van: Az aranyszabályok, melyek betartásával elkerülheted azt a fajta emoji használatot, amitől mindenkit kiráz a hideg! 👇🏼

  1. Mindig olyan hangulatjeleket alkalmazz, amelyek tökéletesen illenek a szöveges tartalmad témájához. A random emojizás nem menő! 
  1. Maradj hiteles! Úgy haladj a korral, hogy mindvégig szem előtt tartod a márkád arculatát. Gondosan válaszd ki, milyen emotikonokat fogsz visszatérően használni, így elkerülheted az idegen hatást! 
  2. Ne vidd túlzásba! Soha ne halmozd az emojikat, mert egyszerűen felesleges és sok! 
  3. Kizárólag a sorok elejére vagy végére (a mondatvégi írásjelet követőn) tedd ki a hangulatjeleket. Ha felsorolásban használod őket, mindig nagybetűvel kezdj utánuk. A sor közepén elhelyezett emojik megtörik a szöveg dinamikáját és a szövegértés gördülékenységét!

Legyél egy olyan komoly cég feje, aki követi a legújabb trendeket és akinek az elképesztő konverziós eredményei mögött bizony ott kacsintanak az emojik is! 😉

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….