4+1 könyv, ami a csúcsig repítheti a vállalkozásodat

A jó pap holtáig tanul, a vállalkozók pedig azon is túl!

Na jó, talán akkor már nem, de egy valami biztos: a tanulást nem lehet abbahagyni. Főleg, ha online marketingről van szó!

Ugyanis, ha megrekedsz egy szinten ebben a szakmában, az felér egy harakirivel, pedig nagy valószínűséggel (és remélhetőleg) nem akarsz pengét döfni a céged testébe. A folyamatos fejlődés kulcsfontosságú, hiszen mindig van tovább. Nem véletlen, hogy a legnagyobb géniuszok, akik dollármilliárdokat keresnek, csak úgy falják a könyveket! Ha pedig Te is közéjük akarsz tartozni egyszer, akkor ideje felfedezned a különböző kötetek csodálatos világát!

A marketing témában íródott könyvek minőségéről elmondható, hogy elég széles skálán mozognak, ezért nagy fejtörést okozhat a megfelelő példányok kiválasztása. Mivel ez a világ folyamatosan változik, sajnos a kósza trendekre épülő könyvek nem túl hasznosak. Illetve, mint minden műfaj esetében, itt is rengeteg az olyan iromány, ami rizsázásból és felesleges szócséplésből áll, amikkel pont semmire sem fogsz menni. De aggodalomra semmi ok!

Összeszedtünk Neked néhány olyan izgalmas könyvet, amik nem tiszavirág életű tanácsokkal, hanem ütős és bombabiztos ötletekkel látnak el!

  1. Al Ries és Jack Trout – A marketing 22 vastörvénye

Ezt az örökzöld könyvet 1994-ben publikálták, azonban ez kivételesen nem jelent bajt! A szerzők olyan, a szakmával kapcsolatos törvényeket taglalnak, amik örökérvényűek, és amiknek hála, sokkal jobban átláthatod a bizniszt. Tehát hiába íródott régebben, a benne foglaltak mind a mai napig jól alkalmazhatóak! Röviden, tömören: kötelező olvasmány.

Ugyan ez nem egy konkrétan marketinggel foglalkozó mű, azonban nem véletlenül került fel a listánkra. Nem pontosan a címben szereplő energiára vágysz? Nem arról álmodozol, hogy a kemény munkának meglesz a gyümölcse, méghozzá vaskos pénzkötegek formájában? Ha a monitor előtt szinte felsikoltottál, hogy „IGEN!”, akkor ezt a könyvet imádni fogod. Ryan Serhant egy olyan felfogást ad át, amivel az élet minden területén tarolhatsz.

Biztos Te is hallottad már azt a felettébb idejétmúlt, elcsépelt mondatot, hogy „a marketingeseknek csak hazudnak!”. Ennek a sztereotípiának éppen annyi értelme van, mint az összes többi ilyen felesleges beskatulyázásnak. Seth Godin műve ezt a butaságot cáfolja meg és a könyvből világosan megtudhatod, hogy mi is valójában a marketing, illetve mit csinál az, aki ezzel foglalkozik.

Az első magyarnyelvű, marketinggel foglalkozó könyv, ami kifejezetten a mikro- kis- és középvállalkozásoknak szól! Wolf Gábor műve igazi messiásként fogja meg a kezedet és vezet óvatosan az üzleti mennyország felé. Olyan bevált és hatásos módszereket mutat be, amit minden vállalkozónak ismernie kell ahhoz, hogy naggyá válhasson.  

+1 Baranyai Örs, Farkas Bálint és Kovács László – Oszd meg és uralkodj!

Nem akarunk öntömjénezésbe kezdeni, de ha szeretnéd egy izmos és (nem mellesleg) fantasztikus pörgő rúgással betörni a social media kapuit, akkor el kell olvasnod a könyvünket. Minden eddigi tudásunkat és tapasztalatunkat papírra vetettük, hogy neked százszor vagy akár ezerszer könnyebb dolgod legyen. Persze, ha szeretnél mindenre magad rájönni és feleslegesen időt pazarolni azzal, hogy ugyanazokat a hibákat követed el, mint mi, akkor csak nyugodtan. De minek, amikor a kezedbe adjuk mindazt a tudást, ami ahhoz szükséges, hogy konkvisztádorokat megszégyenítő módon hódítsd meg a közösségi médiát!?

Listánk végéhez érve, azért szeretnénk leszögezni, hogy ezek a könyvek nem fogják teletömni húszezresekkel a zsebedet, felépíteni a cégedet és sikeressé tenni téged. Bármennyire jó és egyszerű lenne, sajnos ez nem így megy. De ha ezeket a műveket elolvasod, megfogadod a tanácsokat és beépíted őket a vállalkozásodba, akkor a szavunkat adjuk arra, hogy az életed óriási fordulatot fog venni!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….