Egy módszer az elképesztően hatékony olvasásért!

Az előző blogcikkeinkben megmutattuk, hogy miért érdemes olvasni egy vállalkozónak, és abban is segítettünk, hogy milyen könyveket részesíts előnyben, ha valódi fejlődés a célod. A mit és miért után, most itt az ideje, hogy a hogyan-ra is választ adjunk!

Egy olyan fantasztikus módszer megismerésére invitálunk Téged, amellyel nem csak szimplán olvashatsz, hanem olyan tudást szerezhetsz a könyvekből, amelyekre hosszútávon emlékezni fogsz és hatékonyan felhasználhatod a karriered/magánéleted/vállalkozásod építésére. Mert 

tök menő elmondani, hogy hetente 5 könyvet is kivégzel, de ha csak átfutod őket és semmi nem ragad meg belőlük, akkor időpocsékolás az egész!

Készen állsz?

A felfegyverkezés lépései a tudás megkaparintására:

1, Gondos választás

Akár a mi listánk alapján, akár más ajánlása nyomán választasz könyvet, figyelj rá, hogy valóban érdekeljen. Kizárólag olyan kötetekből leszel képes tanulni, amelyek témája az érdeklődési köröd origójában áll!

2, Megismerés

Amikor letetted a voksodat egy olvasmány mellett, ne ugorj fejest a sűrű sorokba! Nézd meg a borítóját, a felépítését és a fejezetek címét. Ahogy egy olyan házba is bátrabban sétálsz be, ahol már jártál, a lapok világában sincs ez másként. Ennek a lépésnek köszönhetően magabiztosan fogod felcsapni az első fejezetet és könnyebben fogsz tájékozódni a betűk útvesztőjében.

2.2, Izgalomkeltés saját magadban

A könyv felfedezése közben fogalmazz meg rövid kérdéseket, amikre majd biztosan választ szeretnél kapni: Miért ez a címe? Vajon miért ezt ajánlotta a szintén vállalkozó ismerősöm? Miért pont az a kép van a 10. fejezet elején? – ezzel a technikával gondoskodhatsz róla, hogy úgy várd a könyv kimenetelét, akár a szülinapodat!

3. Olvasás

Igen, valójában csak a harmadik lépésben kell eljuss arra a pontra, amikor átadhatod magad az olvasás élvezetének. Nagyon fontos, hogy nem a mennyiség a lényeg. Ne rohanj, mert senki nem kerget! Csak szenteld minden figyelmedet a szavak, mondatok közti összefüggésekre és a szöveg mondanivalójának, haladj fejezetenként!

💡Tipp: tarts magadnál 1-2 db szövegkiemelőt is és jelezd magadnak azokat a részeket, amiket nem értesz vagy amik kiemelten tetszenek.

4. Felidézés, kutatás

A legutóbbi fejezetre történő visszaemlékezés fontosabb, mint gondolnád! Lényegében ugyanolyan jelentőséggel bír, mint maga az olvasás. Gondold át: Mi is volt a lényege? Mi volt belőle teljesen új információ számodra? Mit csináltál eddig másképp, mint ahogy azt a könyvben javasolják? Ebben a fázisban jut lehetőséged az idegen szavak, kifejezések értelmezésére is.

5. Újraolvasás

Az ismétlés a tudás anyja, ez az olvasás esetében sincs másként. Amikor a fejezetek végére értél és úgy érzed, hogy leülepedtek az olvasottak, vágj bele újra! Rengeteg információra fogsz bukkani, amik az elő körben elkerülték a figyelmedet és számos kérdésedre választ kaphatsz, ami megválaszolatlanul maradt az első nekifutás alkalmával.

6. Tervezés

A többszöri átolvasás után fogj egy füzetet és foglald össze a könyv tartalmát. Gyűjtsd ki a kedvenc idézeteidet, a számodra leghasznosabb tippeket és nyiss egy oldalt, ahol felvázolod, hogy hogyan fogod beültetni a tanultakat a mindennapjaidba. Az kézírásnak köszönhetően a friss információk bombabiztosan rögzülhetnek az agyadban.

Most, hogy minden fontos tanáccsal felszereltünk, itt az ideje belevágnod az olvasás művészetébe! Szerezd be legújabb kedvenc köteteidet, hasznosítsd a bennük leírtakat és kapcsold űrsebességre a vállalkozásod motorjait!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….