Így szakíts időt az olvasásra, ha NAGYON elfoglalt vagy!

Előző cikkeink hatására remélhetőleg már belátod, hogy az olvasás elengedhetetlen annak érdekében, hogy vállalkozásodat a siker sztrádájára állítsd. Azonban, ha nap, mint nap a pénzeső megidézésen dolgozol, valószínűleg Te is elmormogtad magadban a következőt: „Oké srácok, tökre szeretnék olvasni, de egyszerűen NINCS rá időm!”. 

Megértjük a helyzeted! Egy cég vezetésével rengeteg teendő jár, amit számon tartani is nehéz, úgyhogy nem meglepő, ha ki sem látsz a feladatok közül. Sajnos hiába kívánod azt, hogy egy nap bárcsak 48 órából állna, ilyen csoda nem fog történni. Tehát itt az ideje elengedned ezt az unalmas kifogást és azon ügyködni, hogy végre legyen néhány szabad órád a könyvek forgatására!

Habár nem vagyunk gondolatolvasók, mégis tudjuk, hogy mi merült fel benned: „Rendben, szeretném megpróbálni, de mégis hogyan?”. 

Ezért a következőkben olyan egyszerű és hatásos tippeket árulunk el Neked, amik segítségével akkor is jut időd a szavak rengetegében való kalandozásra, ha épp a piac meghódítását tervezed!

Határozd el magad!

Nem tudjuk eléggé kiemelni mennyire fontos az elhatározás! Mindennek az alfája és omegája, az igazi mozgatórugó, ami nélkül garantáltan kudarcba fognak fulladni a próbálkozásaid. Mi is tudjuk, hogy rohadt nehéz időt szakítani egy új tevékenységre. Ezért először kőkeményen el kell szánnod magad, majd hatalmas lendülettel és kitartással belevágni! Bizony, nem lesz könnyű, de mindig az első lépések a legnehezebbek! Ha túl tudsz jutni a kezdeti kellemetlenségeken, akkor kialakíthatsz egy olyan szokást, aminek hála az olvasás a mindennapjaid része lesz. 

Engedj el egy felesleges szokást!

És el is érkeztünk a rettegett lemondáshoz! Talán azt gondolod, hogy Te sohasem csinálsz hasonlót, viszont el kell keserítenünk: szinte mindenki szokott. Na de mit is értünk időrabló cselekvés alatt? Azokat a tevékenységeket, amik nem tesznek hozzá a fejlődésedhez, sem a kikapcsolódásodhoz, csupán üres időtöltésként szolgálnak. Mint például a feed pörgetés, órákon át tartó netflixezés és társai. Keress egy ilyen szokást az életedben, és talán kicsit fájó szívvel, de ints búcsút neki! Hidd el, valójában nem fog hiányozni az életedből az a néhány óra instázás, azonban sokkal többet fogsz nyerni, ha ezt az időt a betűk világában töltöd.

Kelj fel korábban!

Természetesen, ez ne menjen a pihenésed rovására! Viszont, ha megteheted és van rá energiád, akkor próbálj meg 1 órával hamarabb felkelni, mint ahogy szoktál. A kora reggeli órákban bizonyítottan fogékonyabb az agy, ezért ilyenkor sokkal könnyebben fognak megragadni az információk. Nem mellesleg, ez azért is hasznos, mert nem rohanással fog indulni a napod és élvezheted kicsit a hajnali nyugalmat.

Olvass, amikor csak szabad perced van!

Meeting előtt van negyed órád? Kiugrottál egy kávéra? Egy barátodra vársz? Ne hagyd, hogy ezek az értékes percek kárba vesszenek! Tartsd magadnál mindig azt a könyvet, amit éppen olvasol, akár a telefonodra/gépedre is letöltheted! Ezzel a módszerrel minden pillanatot ki tudsz használni és unatkozni sem fogsz! Ráadásul az agyad ezeket a rövid szakaszokat sokkal jobban fel tudja dolgozni!

Jelölj ki egy célt!

Ha már belevágtál az olvasásba, akkor jelölj ki mindig egy napi mennyiséget, amit teljesíteni szeretnél, valamint ígérj meg magadnak egy jutalmat. Egyiknek sem kell feltétlenül nagy dolognak lennie, viszont ezzel sokkal jobban tudod motiválni magadat! Miután sikerült teljesíteni a kitűzött célt, nyugodtan élvezheted a megérdemelt díjat és büszke lehetsz magadra! 

Ismerkedj meg a hangoskönyvekkel!

Ha az általad választott olvasmány elérhető ilyen változatban, akkor mindenképp szerezd be! Egy hangoskönyv nem igényel akkora odafigyelést, ezért vezetés, takarítás vagy bármilyen monoton cselekvés közben egyszerűen hallgathatod. Így tényleg kimaxolhatsz minden lehetőséget arra, hogy megszerezd a sorok között lappangó tudást!

Összegezve tehát a legfontosabb: miután sikerült ténylegesen elhatároznod magad, hogy a fejlődés útjára lépj, időt kell szakítanod az olvasásra. A tanácsainkkal egyszerűen kivitelezheted ezt, azonban minden csak rajtad múlik! 

Az olvasás a Te érdekeidet szolgálja és a megfelelő kötet tényleges változást hozhat az életedbe! Úgyhogy felejtsd el a kifogásgyártást, illetve az „Az a baj, hogy…” kezdetű mondatokat és vágj bele a betűk és szavak univerzumának felfedezésébe!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….