4+1 tipp a tartalomgyártáshoz, hogy a TikTok hirdetéseid taroljanak!

Az előző blogcikkünkben olyan statisztikákat mutattunk be, amelyek gyönyörűen példázzák a felület elképesztő fejlődését, és ezzel együtt a benne rejlő óriási lehetőségeket is. Most pedig olyan eszközöket szeretnénk a kezedbe adni, amelyekkel ezt a potenciált kimaxolhatod. 

Olvass tovább, tudd meg, milyen hirdetéseket kell létrehozz a biztos sikerhez és hódítsd meg ezt a platformot is! 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás

Emlékeztető, hogy miért is számít kiváló marketingcsatornának a TikTok: 

👉🏼 A reklámzaj elenyésző, a figyelemfelkeltés könnyű. 

👉🏼 A felhasználók ezen a social média felületen töltik a legtöbb időt.

👉🏼 A tévhitekkel ellentétben, nem a 14 évesek játszótere ez a platform. 

👉🏼 Egy kutatás során megkérdezettek több mint fele vásárolt már valamit, a TikTok hirdetéseknek köszönhetően. 

A felsorolás alapján, akár azt is gondolhatnád, hogy gyerekjáték lesz itt terjeszkedni és néhány videóval garantálhatod a pénzesőt, de ez sajnos nincs így. Ahogy más social média felületeken, gyenge vizuális tartalmakkal és nem megfelelő szövegekkel itt sem fogod tudni learatni a babérokat! 

A következő pontokat mindig tartsd szem előtt, mielőtt megnyomnád a felvétel gombot: 

1, A függőleges a nyerő

A TikTok-ot a legtöbb felhasználó telefonról nyitja meg, ezért az ő igényeikhez kell igazítsd a videós tartalmaidat. Ehhez pedig a legideálisabb választás a 9:16-os képarány! Ha más mérettel dolgozol, előfordulhat, hogy a rendszer visszautasítja, de ha véletlenül el is fogadja, akkor sem lesz vonzó a nézők számára.

2, Csak röviden és tömören

Ha szeretnéd, hogy a legvadabb külső behatások ellenére is nézzek végig a hirdetéseidet és a TikTok se vágjon le belőle, akkor 10-20 mp-es videókkal robbanj be a köztudatba! Rögtön térj a lényegre bennük és már az első képkockákon legyen egyértelmű, hogy mit reklámozol.

A képen szöveg, égbolt, személy, tartás látható

Automatikusan generált leírás

3, Ne lehessen nem észrevenni 

Minden social média felületre jellemző, hogy csupán pár másodperced van megfogni a célközönséged figyelmét, de itt ez hatványozottan igaz! A felhasználók nagy része hanggal pörgeti a feedet, ezért ne szerénykedj a háttérzene kiválasztásánál!  A videókban mindig igyekezz valami izgalmasat mutatni és használd bátran a színeket, extrém elemeket. 

4, Turbózd az ingereket szöveggel

A zseniális mozgókép és a vérpezsdítő dallamok mellé a márkád nevét és egy rövid CTA-t (felszólítás cselekvésre) mindenképpen helyezz el a videókon. Továbbá feliratozhatod is őket, ha beszédet tartalmaznak, a lehető leggyorsabb megértés érdekében. Fontos, hogy mindig a kép közepén vagy balra igazítva helyezd el a mondandódat, hogy véletlenül se takarja ki őket a likeok, hozzászólások és megosztások ikonja, száma.

+1, Zárkózz fel a trendekhez

Ezen a platformon szinte biztos, hogy nem fognak jól futni azok a hirdetések, amelyek Facebookra vagy Instagramra lettek tervezve. Böngéssz, kerülj közelebb a TikTok videók stílusához, vidd bele a fiatalos lendületet a saját tartalmaidba is, és vigyázz, hogy ne lógjanak ki túlságosan a felhasználók posztjai közül. A direkt értékesítés helyett, válaszd a figyelemfelkeltés- és fenntartás stratégiáját. 

Most, hogy már tudod mit, mért és hogyan csinálj, csak egy dolog maradt hátra: Elsők között hirdetni TikTokon és magad mögé utasítani a versenytársaidat! 

Ha pedig mindehhez segítségre van szükséged, keress fel minket bátran! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….