Ismerd úgy a TikTok algoritmusát, akár a tenyeredet!

Ahogy más portálokon, úgy TikTokon is elengedhetetlen az algoritmus ismerete, ha lehengerlő tartalmakat és hirdetéseket szeretnél gyártani! A többi social média céghez hasonlóan, ők sem fedték fel a program működésének teljes hátterét, de jó pár dolgot biztosan tudhatunk róla. Ebben a blogcikkben minden fontos, jelenleg elérhető információt összeszedtünk neked ebben a témában, hogy minél rövidebb idő alatt maximalizálhasd az eléréseidet! 

A TikTok kezdőoldal két részre oszlik. Az egyiken azon profilok új tartalmait láthatod, akiket már követsz, a másikon pedig az alkalmazás dob fel számodra, elsőnek randomnak tűnő videókat. Természetesen ezeket a Varga Iréneket nem a véletlen szüli, hanem az algoritmus, méghozzá olyan témájú tartalmak alapján, amelyeket korábban előnyben részesítettél. Mindezt egyetlen céllal nemes céllal teszi, hogy minél több időt tölts rajta. 

Tehát pontosan mi alapján tevődik össze a For You Page, ahol a Te hirdetéseid is meg fognak majd jelenni? 

👉🏼 Reakció

Az algoritmus figyeli, hogy milyen videók váltják ki a felhasználókból a legtöbb reakciót. Elsősorban a kedvelések és a megosztások számítanak, a kommentek kisebb jelentőséggel bírnak.

👉🏼 Érdeklődés időhossza

Az összes közösségi oldalra jellemző, hogy elképesztő gyorsasággal pörgetik a feedet a felhasználók, de a TikTok esetében ez kiemelten igaz. Ezért minden másodperc igazi érték, amit a felhasználók egy videónak szentelnek. Minél tovább néznek egy bizonyos témájú videót, annál nagyobb az esélye, hogy felbukkannak hozzá hasonlóak.

💡 Érdekesség: A TikTok egyedülálló jellemzője, hogy amint egy felhasználó tovább görget vagy újra megnéz egy videót, az algoritmus „rátapad”, és mindaddig követi, amíg teljesen kikristályosodik előtte a személy érdeklődési köre. 

👉🏼 Saját videók jellemzői 

Az algoritmus feltételezi a felhasználókról, hogy olyan videók iránt érdeklődnek leginkább, mint amilyeneket ők maguk is gyártanak. Figyeli a bejegyzések leírását, a választott zenét és filtereket is.

👉🏼 Hashtagek

A hashtagek szintén a saját videók jellemzőihez tartoznak, de kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Ezeknek a kis címkéknek, ugyanis nagyobb szerepük van a „Neked” oldal összetételében, mint a kommenteknek. A felhasználók saját videói alatt használt hashatgek, tehát a főoldal ajánlásaiban is gyakran szerepelni fognak. 

👉🏼 Keresési előzmények 

Az online teret behálózó „megfigyelés” a TikTok háza táját sem kerülte el. Az algoritmus pontosan látja, hogy ki, mire keresett rá és ez alapján próbálja meghatározni a felhasználók számára legideálisabb tartalmakat. 

👉🏼 Lokáció

Van jelentősége, hogy a tartalomgyártók melyik országban vagy nyelvterületen helyezkednek el, de kisebb, mint gondolnánk. Ahogy nekünk is számtalan angol nyelvű videót dob fel az algoritmus, egy igazán jól elkészített magyar nyelvű videó is elérhet külföldi felhasználókat.

Összegezve tehát, ha bevételt szeretnél termelni TikTokon keresztül, a felsorolt szempontokat mindenképpen számításba kell venned. Meg kell nézd, hogy a célközönséged milyen hashtageket használ, mit kedvel, milyen tartalmakat gyárt, milyen zenéket választ a saját videóihoz és így tovább. 

Ez a taktika jól működhet, de a legtöbb esetben nagyon sok időt és energiát emészt fel. Ezen felül, ahogy a saját kezdőoldalunkon is szoktunk találkozni „kakukktojásokkal”, úgy a Te hirdetéseid is könnyen félremehetnek. 

Ha elképesztően pontos célzásokra vágysz és megkímélnéd magad a hosszas tesztelési folyamatoktól, akkor kérd segítségünket! A hirdetéskezelőben kialakítjuk a legmegfelelőbb beállításokat és lerövidítjük Neked a profit termeléshez vezető, hosszú és akadályokkal teli utat! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….