Ismerd meg a sikertörténetünket!

Nem rég az a megtiszteltetés ért minket, hogy a DMA csapata megírta a cégünk sikertörténetét, amiből részleteket az alábbiakban olvashatsz! A blogcikkből megtudhatod milyen akadályokat kellett leküzdenünk és hogyan oldottuk meg mindezeket!

„MESÉLJETEK MAGATOKRÓL, KIK VAGYTOK, MIVEL FOGLALKOZTOK, HONNAN INDULTATOK?

Mi vagyunk a Follow Marketing. Online marketinggel foglalkozunk 2018. február végétől, a kezdetekben Instagram profil és hirdetéskezeléssel, illetve tanácsadással. Egyedül indítottam az egészet, mint Kovács László. Nagy kihívásokkal küzdve és elég nehézkesen. 2020-ban kezdtünk el igazából cégként működni, és ahogy növekedtünk, elkezdett a cég felépítése összevissza menni – ez alatt azt értem, hogy egy hatalmas nagy katyvaszból próbáltunk mindig dolgozni – ekkor megígértem magamnak, hogy valamit csinálunk ezzel a céggel. Leültem a srácokkal, és mondtam nekik, hogy vagy velem maradnak, vagy pedig el lehet menni. Nem azért, mert ők rosszul dolgoztak, hanem mert most teljesen megváltozik minden. Sokkal komolyabban fogunk dolgozni, hetente 2-3-szor minimum be kell járni, mert eddig mindenki otthonról dolgozott. Elkezdtünk tényleg úgy dolgozni, mint egy cég. Ezt ők komolyan is vették, és ezért 2020-ban ez a döntés hozta magával az akkori eredményeket, mind bevételben, mind pedig rendszerben és folyamatokban. 7-9 hónap alatt elkészítettünk körülbelül 500 oldalnyi folyamatleírást, dokumentációkat arról, hogy egy ügyfél hogyan jut el A-ból B-be, hogyan néz ki nálunk egy HR stratégia, hogyan van felépítve a pénzügy, az asszisztencia. Tulajdonképpen minden le van írva, hogy egy munkatársnak hogyan kell dolgoznia, így nagyon könnyű betanulnia.

Soha nem felejtem el – 2020 nyarán -, amikor Örs odaköltözött hozzám, hogy tudjunk folyamatosan dolgozni, és semmi mással ne foglalkozzunk. Reggel 6-7-kor keltünk, és éjfélkor, hajnal 2-kor végeztünk. Játszottunk egy játékot, amikor azt mondtam, hogy Örs nem feküdhet le utánam aludni. Nem lehet az, hogy ő később alszik el, mint én. Mondta, hogy menjek nyugodtan aludni, de én inkább írtam még egy fejezetet a könyvünkbe, minthogy hamarabb aludjak el. Ez volt a legérdekesebb az egészben, hogy egy cégnek a fejlődését húztuk fel, folyamatleírásokkal meg mindennel, de közben foglalkoztunk az ügyfelekkel, közben munkatársakat is felvettünk, és mindemellett gyártottunk könyveket. Ennek az eredménye az volt, hogy majdnem mindenki megdöglött. Ennyire sok mindent csinálni egyszerre nagyon fájdalmas tud lenni az emberi szervezetnek, mert tényleg 0-24-ben dolgozik, és pörög az agya, de ebből sikerült tanulnunk. Most már úgy dolgozunk, hogy próbálunk egy-egy területre fókuszálni, és azzal foglalkozni. A sok munka és tanulás meghozta a gyümölcsét, aminek az eredményeképpen sikeresen előadhattam a Marketing Expón, illetve lebonyolítottuk az első Instagram Konferenciát. Ekkor már meglettek az első munkatársak is. Éppen ezért 2021 augusztusában elkezdtünk irtó módon fókuszálni arra, hogy ügyfeleket szerezzünk. A csapatból mindenki napi 10-12 órákat dolgozott, aminek az eredménye, hogy kb. fél év alatt 300%-os növekedést tudtunk magunkénak.

Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor egy startup elindul, és mindenki nagyon motivált, és már fáradtan jönnek be az emberek – ami persze nem feltétlenül egy nagyon pozitív dolog-, de maga a Flow-ja és érzése elképesztően jó volt. Remegtünk, hogy az ügyfél rámondja-e az igent, és együtt tudunk dolgozni vagy sem. Szóval ez is egy kihívásokkal teli időszak volt, és pont ezért volt élvezetes. Ebben az időszakban nagyon kapóra jött a Covid. Ültünk a nappaliban, és egymásra néztünk, hogy: jönnek a lezárások, bezárják a boltokat. Azt mondtuk, hogy ebből nagyon sokat fogunk profitálni. Ekkor nagyon sok ügyfelet szereztünk, és őket vittük folyamatosan tovább, de akkor még nyilván nem olyan volt a szolgáltatásunk, mint most. Régen mindhárman külön-külön vittük az ügyfeleket. Írtuk a szövegeket neki, elindítottuk a hirdetéseit, a kapcsolatot tartottuk vele, mindent mi csináltunk hárman. Volt, hogy fejenként 20-25 ügyfelünk volt.

Az utat jól szimbolizálja, hogy 2020-ban elvállaltuk a kezdő MLM-est is, akinek 20.000 Ft-ja volt. Mindent megtettünk neki, vért izzadtunk, majd hívott, hogy állítsuk le a hirdetéseket, mert nem tudja kifizetni. Innen eljutottunk oda, hogy most már az ügyfeleink között köszönthetjük a Mapeit, a Barabás Téglát, tehát milliárdos nagyságú cégekkel dolgozunk együtt. Nagyon sokat tanultunk abból – mint minden cég -, hogy kicsikkel kezdünk, de a nagyokra megyünk, és nem feltétlenül a pénz miatt, nyilván az is fontos, de egy nagyobb céggel az esetek 90%-ában sokkal könnyebb együtt dolgozni nekünk. Ahogy fejlődünk, úgy nő az ügyfeleink mérete is. Régebben eldobtuk az agyunkat, ha valaki fizetett havi 100.000 Ft-ot, most meg havi 750.000 Ft-os szerződést írtak alá a héten. Most már csak az ideális ügyfeleinkkel dolgozunk együtt, valamint már nemcsak Instagram profil és hirdetéskezeléssel, illetve tanácsadással foglalkozunk, hanem a Facebook, a Google Ads és nemrégiben már a TikTok is a porondra került. Így jutottunk el oda, ahol most tartunk, hogy a Follow Marketing legmagasabb bevételeit érjük el, és übereljük hónapról hónapra.”

Szeretnél többet megtudni a rendszerünkről és a történetünkről? Akkor olvasd el teljes egészében a DMA rólunk szóló cikkjét!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….