Az email marketing 2022 legprofitábilisebb csatornája?!

Habár az online marketing fő platformjává a social media vált, nem szabad megfeledkeznünk a „hagyományosabb” felületekről sem! Bizonyára Te is kapsz hírleveleket, és biztos van olyan cég, akiknek szívesen is olvasod az emailjeit. De vajon, megéri Neked is belevágnod az email marketingbe? Miért lehet ez elképesztően megtérülő a céged számára? Most eláruljuk Neked!

Mi az az email marketing?

Kezdjük az elején és tisztázzuk, mit is jelent ez pontosan. Az email marketing tulajdonképpen az emailek felhasználása arra, hogy népszerűsítsd a cégedet, növeld a márkádat. Ez egy közvetlen, az az direkt marketingcsatorna, amelynek koncepciója hasonlít a hagyományos levelezéshez. Csakhogy, ez egy sokkal gazdaságosabb, hatásosabb és nyomonkövethetőbb megoldás – sok esetben még a hirdetéseknél is szebb eredmények érhetőek el ezzel! 

A listádnak való tömeges levélküldés célja, hogy azok, akik érdeklődnek irántad, de még nem vásároltak, idővel az ügyfeleiddé váljanak. Illetve, az email marketing hatékony eszköz arra, hogy a jelenlegi ügyfeleidet visszatereld a weboldaladra és vásárlásra buzdítsd őket. Itt folyamatosan informálhatod a feliratkozókat az újdonságokról, fontos hírekről, akciókról és ajánlatokról. Ezeket az emaileket természetesen nem Neked kell majd kiküldened – a munkát egy szoftver végzi, aminek több típusa is van és rengeteg opció közül választhatsz, így biztos megtalálod köztük a kedvenced.

Létjogosultsága

 Persze, az eddigieket olvasva, bizonyára a Te fejedben is megfordult, hogy „Mégis ki fogja ezeket az emaileket elolvasni?”. Talán elavult megoldásnak tűnik a rengeteg új, trendi felület mellett, azonban a valóságban, email marketinggel érheted el a legtöbb embert! Az internetezők 97%-a használ emailt, ami jóval több ember, mint akik jelen vannak a közösségi médián, ráadásul a felnőttek 75%-a ezt tartja a preferált marketingcsatornának. Így egy jó levéllel óriási, releváns csoportot érhetsz! Mindezek tudatában pedig, elég nagy butaság lenne azt állítani, hogy az email marketingnek nincs létjogosultsága, nem? 

De miért éri meg Neked is belevágnod az email marketingbe? 

Az email marketingnek számos előnye van, nem véletlenül használja ezt a módszert a legtöbb nagyvállalat is!

  • Csak a Tiéd!

Ahogy azt már fent is említettük, az email marketing egy lista alapján működik, ami – akárcsak a weboldalad – teljes mértékben sajátod! Ehhez az emberek önként adják meg az adataikat, így a listádon szereplő embereknél biztos lehetsz abban, hogy érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod iránt, még akkor is, ha nem vásároltak. 

  • Nyomon követhető!

Az email marketing, egész pontosan a levelek kiküldése, egy szoftver segítségével működik, amelynek köszönhetően, az eredményeket is egyszerű számontartani. Például, megnézheted, hogy hányan nyitották meg az emailjeidet és mennyien kattintottak rá az abban elhelyezett hivatkozásokra. Így pontos képet kaphatsz a listádon szereplő emberek aktivitásáról és arról, hogy a befektetéseid mennyire megtérülőek!

  • Olcsóbb, mint bármilyen más hirdetés!

A hirdetők száma egyre nő, míg a felhasználók száma szinte stagnál, ezért nem meglepő, hogy a díjak egyre magasabbak. Ezt tovább fokozza, hogy a Facebook csökkentette az organikus eléréseket, így már szinte azért is fizetni kell, hogy a posztjaid eljussanak az emberekhez. Ezért, egy átlagos hirdető sokszor már annak is örül, ha 0-ra kijön a költségekkel. Azonban, az email marketing esetében, nem kell a megjelenésre költened, kizárólag a szoftverre, ami listától függően, nagyjából 20-150$-ig terjedhet havonta. És ez a kiemelt időszakokban is igaz, amikor a legnagyobb profitot tudod termelni, mint például karácsonykor, amikor alapvetően a hirdetési költségek az egekbe szöknek. 

Viszont, arról ne feledkezz meg, hogy a két módszer kiegészíti egymást! Az email marketinghez elengedhetetlen az, hogy hirdess, hiszen csak így leszel képes feliratkozókat gyűjteni. De, ha kiépítesz egy jó rendszert, akár 10-20%-kal megnövelheted a bevételedet és egy gyengébben teljesítő kampány is profitos lehet! 

  • Biztosabb alapokra helyezheted a cégedet!

Nem fogsz teljes mértékben más, külső rendszertől függeni. Mint azt az utóbbi időben észrevehetted, a Google és a Facebook sem a legstabilabb. Könnyedén előfordulhat, hogy letiltanak – ez pedig, ha kizárólag egy platformra fókuszálsz, komoly kiesést jelenthet! Viszont, az email marketing esetében, a listád senki sem veheti el Tőled, ezzel bármikor tudsz pénzt keresni! Így, ha beüt a krach, az emailekre még mindig támaszkodhatsz és felveheted a kapcsolatot az ügyfeleiddel. 

Reméljük, most már Te is belátod, hogy az email marketinget egyszerűen hiba lenne figyelmen kívül hagynod! Úgyhogy hajrá, ha eddig nem kezdtél volna bele, gyűjts össze egy listát és próbáld ki, milyen számokat leszel képes így produkálni! Ha érdekelnek további tippek ezzel a marketingcsatornával kapcsolatban, maradj résen, mert hamarosan érkezünk még izgalmas infókkal! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….