Facebook Pixel beállítása lépésről lépésre

Akár csak most gondolkodsz azon, hogy belevágsz az online marketingbe, akár már régebb óta hirdetsz, egy kifejezés biztos ismerős számodra: Facebook Pixel vagy más néven képpont. Ez a kód elképesztően lényeges a hirdetéskezelő beállításakor és egyszerűen elengedhetetlen ahhoz, hogy a kampányaid valóban megtérülőek, valamint sikeresek legyenek!

A Facebook Pixel fontossága tagadhatatlan, de bizonyára benned is megfordult az, vajon miért is kezelik ilyen Szent Grálként és talán a beállításával kapcsolatban is vannak benned kérdőjelek. Éppen ezért, a következőkben ezekre mind részletesen ki fogunk térni, hogy a bizonytalanságnak egy halvány szikrája se legyen benned! 

Mi az a Facebook Pixel?

A Facebook Pixel egy olyan pár soros kódrészlet, amit a weboldalad forráskódjában tudsz elhelyezni. Ez lehetőséget nyújt arra a Facebooknak, hogy a regisztrált felhasználók tevékenységét az oldaladon is nyomon tudja követni. Ezáltal képes leszel az oldalra látogatók számára célzott hirdetéseket létrehozni és a lehető legpontosabban mérni a konverziókat.

Miért szükséges ez számodra is?

A Pixel egyik legfőbb előnye, amit már fent említettünk is, hogy lehetővé teszi az érdeklődők tevékenységének nyomonkövetését. Így tudod mérni, hogy az elért emberek végrehajtják-e azt, amit Te szeretnél és amire a hirdetésekben ösztönözted őket, ami lehet egyszerűen vásárlás, feliratkozás vagy akár űrlapkitöltés is. Ebből tudhatod, hogy mekkora a konverzió, illetve a képpont segítségével azt is megnézheted, hogy melyik kampány és hirdetés volt az, ahonnan látogató érkezett, illetve hogyan teljesítettek.

A másik hatalmas előnye a Facebook Pixelnek, hogy lehetővé teszi a remarketing funkciókat, ami minden ütős marketing stratégia alapja. A képpontnak köszönhetően, nem fogod elveszíteni az oldaladon járt embereket, ezért Nekik utána célzott üzeneteket tudsz küldeni. És ez miért nagyszerű? Ezzel kevesebb felesleges kattintásra kell költened, hiszen az itt elért embereket biztosan érdekli a kínálatod. Továbbá, a legtöbb embernek nem elég egy meggyőzés ahhoz, hogy vásároljanak – több megerősítésre van szükségük, amit a remarketing révén meg is adhatsz Nekik!

Végül pedig, a Facebook Pixellel rengeteg különböző módon tudod szegmentálni a célközönségedet. Például, kizárhatod azokat, akik már vásároltak. Furán hangozhat, de egy ideig érdemes őket „pihenni hagyni” és csak akkor újra megcélozni őket, amikor az adott termék ismét aktuálissá válhat számukra.

Tehát röviden, a Facebook Pixel kardinális pont akkor, ha tényleg komoly eredményeket szeretnél elérni az online marketingeddel. Enélkül ugyanis nem fogod tudni biztosan, mire megy el a hirdetési költség, hiszen alapvetően a Facebook csak kevés használható adatot mutat. 

Mindezek után, pedig már valószínűleg csak egy kérdés maradt: Mégis hogyan kell Facebook Pixelt elhelyezni? Most ezt el is áruljuk! 

Így állítsd be a Facebook Pixelt!

  1. Első lépésben meg kell nyitnod a vállalkozás kezelőt és azon belül is a „Vállalkozás Beállítása”-it! https://business.facebook.com/ 
  1. Menj az adatforrások menüre és azon belül vállaszuk ki a „Képpontok” lehetőséget!
  1. Ha ez megvan, akkor az oldalon kattints a „Hozzáadás” gombra!
  1. Ezután válassz a Pixelnek egy tetszőleges nevet és add meg a weboldalunk címét!
  1. Ezen az oldalon kattints a „Képpont beállítása most” opcióra!
  1. A következő résznél válaszd a „Képpont kódjának manuális beállítása a webhelyen” -t!
  1. Itt megkapod a Pixelnek a kódját. Másold ki, mert ezt majd el kell helyezned a weben.
  1. Majd menj fel a weboldaladra és illeszd be a képpont kódját a webhelyed fejléc szakaszának aljára illeszd be, közvetlenül a </head> címke fölé.

Reméljük, már minden világos a képponttal kapcsolatban és a Facebook Pixel beállítása után, olyan kampányokat fogsz létrehozni, amik csak úgy döntögetik a rekordokat! Első olvasásra talán bonyolultnak tűnhetnek a leírtak, de ne aggódj! Nem akkora ördöngösség ez, amit ne tudnál megoldani és ez az apróság hihetetlen változást tud hozni! 

Ha érdekelnek még ehhez hasonló tartalmak és szeretnél még profibbá válni az online marketing témájában, maradj velünk!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….