Marketingfogások a Balck Friday-re, amelyekkel az egekbe szökhetnek a megtérüléseid!

A Black Friday az év egyik legfontosabb napja a vállalkozások számára. Ez az ünnepi időszak kezdete, az emberek ilyenkor kezdenek el bevásárolni karácsonyra, ezt a vásárlási lázat az üzletek és a webáruházak különféle akciókkal igyekeznek fokozni.

Azonban amennyire nagy lehetőséget rejt az alkalom, olyan nagy buktatókat is! Hiszen a nagy hajtás elképesztő mennyiségű reklámmal jár, amiben rendkívül könnyű elveszni, sok cég pedig bele is esik ebbe a csapdába. Csak egy jól összerakott stratégiával tudsz sikert aratni, ha pozitív mutatókkal akarod zárni a november végét és nem akarod, hogy az elköltött pénz kárba vesszen. Segítségnek hoztunk Neked néhány tippet, amivel a Black Friday valóban megtérülő lehet számodra!

Semmiképp se halogasd a kampányt az utolsó percig!

Rengeteg vállalkozó követi el azt a hibát, hogy a hirdetéseket csak az aktuális hét vége előtt néhány nappal szeretné elindítani, és aztán csalódott sóhajtásokkal konstatálja, hogy nem, vagy a vártnál sokkal kevesebben rendeltek tőle. Ha Te is így teszel, és a hónap maradék részében nem foglalkozol a Black Friday-jel, hasonló sors vár Rád.

Egy bivalyerős kampány megtervezéséhez, a hirdetések betanulásához sokkal több idő kell! Továbbá azzal is számolnod kell, hogy az emberek többségét nem fogod tudni elsőre meggyőzni, főleg ilyenkor, hiszen a csapból is jó ajánlatok folynak. Érdemes már hetekkel előre elkezdened kommunikálni a közönséged felé, hogy az üzeneted bevésődjön az emberek fejébe! 

Gondold át a céljaidat!

Minden kampány egy alapos célmeghatározással kezdődik. Mielőtt bármibe is belefognál, mindenképpen tisztáznod kell magadban, hogy a Black Friday ideje alatt:

  • A vásárlások számát akarod növelni,
  • A brandedet / márkádat szeretnéd népszerűsíteni,
  • Vagy esetleg csak fel akarsz ülni a hype-ra, és ezzel is plusz vásárlásokat generálnál.

A célod meghatározása nélkül, a kommunikációd zavaros lehet, ez pedig olyan red flag a célközönséged számára, amit – bármennyire is tetszel Nekik – képtelenek lesznek figyelmen kívül hagyni. Légy egyértelmű, tudd mit akarsz és ennek ismeretében sokkal egyszerűbb lesz rávenned őket a konverzióra. 

Ne nagyobbnál nagyobb akciókkal akarj plusz vevőt szerezni!

Ha a termékeidre csupán valamennyi kedvezményt adsz, akkor – akármennyi vásárlód is van – nem fogod ezt az időszakot rekordnyereséggel zárni. Inkább vállald be, hogy kevesebb vevőd lesz, de ők több pénzt költenek el nálad egy jól összeállított ajánlatnak köszönhetően, mint több, akik viszont szinte apró pénzért viszik el a portékádat.

És itt szeretnénk felhívni a figyelmedet egy őrületes tévhitre! 

Sok üzletvezetőnek tűnik jó ötletnek az, hogy a jelentősebb bevételkiesés elkerülésének érdekében, az akció megkezdése előtt felemelik a termékeik árát, végül pedig azt akciózzák le. Ez azonban egy borzalmasan rossz taktika! Ennek következtében ugyanis, az adott cég negatív híre futótűzként fog végigsöpörni a piacon, és még a legelkötelezettebb vásárlók is inkább a konkurenciának fognak bizalmat szavazni, mert becsapva érzik magukat. Tehát, ha valamire megkérhetünk: Ezt soha, de tényleg SOHA ne csináld! 

Használj pop-upokat!

A pop-upok elkészítésére kiváló megoldás lehet az OptiMonk szerkesztőfelülete, amelynek segítségével jelentős mértékben növelheted meg a vásárlásaid számát. A látogatóknak készíthetsz egy felugró szerencsekereket, amit, ha megpörgetnek, és végül megadják az e-mail címüket, jelentős kedvezményekben részesülhetnek. De a programmal létrehozhatsz egyedi ajánlatokat, emellett szóba jöhet egy jól látható részen elhelyezett visszaszámláló is, amely arra ösztönzi őket, hogy ne habozzanak tovább, minél előbb adják le a rendelésüket.

Adj valamit ingyen!

A nagyvállalatok, amiknek milliárdos bevételük van, megengedhetik maguknak, hogy hatalmas kedvezményeket adjanak – Ezzel pedig rohadt nehéz versenybe szállni. Nem kell az ő ajánlatukat még tetézned, választhatsz inkább egy sokkal gazdaságosabb megoldást: Nyújts valamit ingyen. Legyen szó akár díjmentes házhozszállításról, összeszerelésről vagy egy ajándék szolgáltatásról, a vevőkben óriási szimpátiát ébreszthetsz azzal, ha azt látják, számodra nem a profit a lényeg, hanem az, hogy valamilyen aprósággal kedveskedj Nekik.

Küldj ki hírlevelet!

Ha van hírlevél-listád, akkor a Black Friday ideje alatt feltétlen vedd igénybe azt, és küldj ki extra ajánlatot a listán szereplőknek. Mivel már ismernek Téged, ők az igazi titkos fegyvereid! Sokkal szívesebben fogadják majd az ajánlatodat, hiszen nem vagy számukra idegen. Ráadásul a hírlevél küldés sokkal kedvezőbb megoldás is lehet, mivel a hirdetésekkel szemben, itt nem kell megjelenésre költened, kizárólag a szoftverre – De ne aggódj, ennek a díját többszörösen visszahozhatja! 

Érdemes betartanod a fent felsoroltakat, és még a legnagyobb reklámzajban is növelni fogod a bevételeidet. Ha viszont úgy érzed, segítségre szorulsz mindebben, töltsd ki az alábbi kérdőívünket és segítünk a lehető legtöbbet kihozni a céged online marketingjéből! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….