5 online marketing tipp, amivel berúghatod 2023 ajtaját!

2022-nek már mondhatjuk, hogy vége van és valljuk be őszintén: Ez az év közel sem volt egyszerű. Számtalan váratlan esemény történt és ha a vállalkozásoddal ebben a bizonytalan helyzetben is képes voltál túlélni, akkor szeretnénk gratulálni! De nem szabad megelégedned ezzel, hanem itt az ideje elkezdened tenni azért, hogy 2023 jobb legyen! Annak érdekében, hogy a következő esztendő a Te cégedtől legyen hangos, muszáj turbó fokozatra kapcsolnod minden téren! És nincs ez másképp az online marketinged esetében sem.

Blogcikkünk rendkívül hasznos lesz számodra akkor, ha:

 • Eddig nem igazán foglalkoztál a marketingeddel, viszont most szeretnéd az egész országgal megismertetni a vállalkozásod nevét!
 • Már eddig is nagy figyelmet szenteltél az online jelenlétednek, de szeretnéd a legújabb trendeket követni és nem akarsz egy lehetőségről sem lemaradni! 

A következő tanácsok megfogadásával gondoskodhatsz arról, hogy a cégeddel berúgd 2023 ajtaját és tömegével vonzd a vásárlókat! 

 1. Tervezd meg előre a kampányaidat!

A kampányok az online marketing vezérhajói, amiket megtervezni nem 15 perc, még akkor sem, ha van egy fenomenális ötleted. Ez egy sokkal összetettebb feladat, hiszen gondolj csak bele: Ha például az újévi kampányodat január elején találod ki, akkor: 

 • a stratégia összeállítására,
 • a szövegek megírására,
 • a hirdetések elindítására és optimalizálásra, 
 • illetve, amennyiben szükséges, a weboldal alakítására, legjobb esetben is csak napjaid vannak. Ez pedig egyenes út az összecsapott munka felé, ami az eredményekben is meg fog látszódni.

Ezért a 2023-as sikereid érdekében, elengedhetetlen, hogy elkezdj előre gondolkozni. Nézd át a naptárat, hogy mik azok az események, amikre építkezni tudsz és gondolkodj el azon, mivel tudnád igazán megragadni a közönséged. Ezután készíts egy tervet, amibe részletesen leírod, hogy az egyes időszakokban mit fogsz csinálni, milyen kampányaid lesznek, ezekre mikor kezdesz el készülni stb. Ezzel a módszerrel Neked is könnyebb lesz és a számok is szebb képet fognak mutatni!   

 1. Kommunikálj a buyer personádnak!

A következő esztendőben az eddigieknél is fontosabb lesz, hogy okosan és emberien kommunikálj, mivel azonnal kiszagolják az öncélú, személytelen hirdetéseket és taktikákat. A legjobban úgy érheted el a célközönségedet, ha speciálisan hozzájuk szólsz, és nem általános kommunikációt folytatsz.

Ennek a legegyszerűbb módja az, ha minél pontosabban meghatározod a buyer personáidat, azaz az ideális vevőidet. Írd körül őket részletesen, próbáld meg feltárni a félelmeiket, nehézségeiket, álmaikat, valamit vágyaikat és ezekre hass. Akár kampányokra lebontva is „frissítheted” a personáidat, ezzel még tovább növelve a hatékonyságod.  

 1. Videó, videó és még több videó! 

Legszívesebben a falra festenénk, hogy mindenkiben tudatosodjon: A videók sokkal jobban teljesítenek, minden esetben! De tényleg MINDIG. Ezerszer erősebben ragadják meg a közönség figyelmét, mint a képek, és egy videóban lényegesen hatásosabban tudod átadni az üzeneted, mint egy statikus vizuális tartalom keresztül. 

Persze, ezeknek a hirdetésben elhelyezett videóknak nem feltétlenül kell díjnyertes filmeket megszégyenítő minőségűnek lenniük, sőt, gyakran a természetesség többet ér az esetükben. Azonban, a weboldaladra feltöltött videók – amik nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az érdeklődők a landingen maradjanak, továbbá növelik a vásárlások számát – fontos, hogy minél profibbak legyenek. Ehhez a pár tartalomhoz érdemes felkeresned egy vérprofi tartalomgyártót brigádot. 

 1. Gondolkodj funelekben és legyenek pontosak a méréseid!

Az online marketing végcélja a konverzió, de ehhez már nem elég, ha csak egy terméket odadobsz az emberek elé. Még ha lesznek is vásárlások, rengeteg olyan érdeklődőt elveszítesz, akiknek pusztán egy picivel több meggyőzésre lett volna szüksége. Emiatt a maximálisnál lényegesen kevesebb bevételed lesz és mint tudjuk: Mindig az elszalasztott lehetőség a legnagyobb veszteség. 

Építs fel egy funelt, másnéven értékesítési tölcsért! Ez egy olyan utat jelképez, ami a felhasználó a márkával való első találkozásától a konverzióig tart, ugyanis ezt nem lehet egyetlen lépésben megtenni. Először érdemes edukációval bizalmat építeni, majd egy belépő termékkel/szolgáltatással húzni be a vevőt, és csak ezek után szabad kitérni a fő termékedre. 

Pontosan azért, hogy ennek csatornának a részeit a lehető legtökéletesebbre tudd fejleszteni, muszáj tisztában lenned a weboldaladra látogatók tevékenységével! 

 1. Légy jelen TikTok is és használj Google Ads-et! 

Nem lehet szépíteni, a Facebook nagyon megdrágult és egyre több probléma merül fel a hirdetőknél, az organikus elérés pedig a béka feneke alá csúszott. Szóval, ha fontos számodra az online marketinged és nem akarsz például egy teljesen érthetetlen tiltás miatt, totálisan megvágva ülni a hirdetéskezelő előtt, akkor muszáj több lábon állnod. 

A Google-ön keresztül releváns leadeket szerezhetsz, méghozzá úgy, hogy itt a hirdetésed jelenlétéért nem kell fizetned, csak a kattintásokért. A TikTok pedig bombaként robbant be a legnépszerűbb közösségi média platformok közé, ahol néhány ütős, kreatív videóval több százezres nézettséget szerezhetsz a cégednek. A megszerzett márkaismertség pedig konverziók formájában fog majd lecsapódni a webshopodban!  

Hidd el, ha megfogadod a fenti tanácsokat és beépíted ezeket az online marketingedbe, akkor jövő év végén már arról fognak Téged kérdezgetni az emberek, hogyan voltál képes minden eddiginél sikeresebb évet zárni?! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….