Így értünk el több millió forint tiszta nyereséget a TikTok segítségével!

„A közösségi oldal, ahol mindenki csak táncol és mutogatja magát” – A mai napig rengetegen így vélekednek a TikTok-ról. Az igazság azonban az, hogy ez a platform sokkal több lehetőséget rejt magában. Persze nem azt állítjuk, hogy mi még soha nem találkoztunk a fentiekhez hasonló tartalmakkal, de az algoritmusa előbb-utóbb felismeri, hogy mit preferálsz és csak számodra releváns videókat fog mutatni. Tehát, ha nem az épp aktuális trendek, hanem szakmai tartalmak érdekelnek, akkor a platform ezeket fogja tálcán kínálni Neked. Így már nem is olyan szörnyű, igaz?

Sőt! Mindez cégvezetőként nagy hasznodra válhat!

Mivel a felület mindenkinek érdeklődés alapján dobálja fel a görgetnivalót, képzeld el, milyen könnyű lesz a potenciális ügyfeleidnek beléd botlania. Innen már csak idő kérdése, hogy a termékedbe vagy szolgáltatásodba is beleszeressenek. Érted már, mire akarunk kilyukadni?

Valószínűleg igen, de azért kerek-perec kimondjuk: A céged népszerűsítésének érdekében, ma már elengedhetetlen, hogy használd a TikTok-ot! A Cold Wear esetében például, ez egy remek döntésnek bizonyult!

De milyen tartalmakat hirdettünk és milyen eredménnyel zárult a kampányunk? Ha érdekelnek a válaszok, akkor mindenképpen olvass tovább!

Mielőtt belevágnánk, tisztázzunk valamit: Mi is az a Cold Wear?

A cég olyan forradalmi, hőtartó kesztyűket és zoknikat értékesít, amelyek fő erőssége, hogy nem engedik ki a szöveten keresztül a meleget.

Ez már önmagában is remek, hiszen olyan termékekről beszélünk, amelyekre mindig van kereslet, de itt jövünk mi a képbe! Tudtuk, hogy a termékek piacképesek, viszont a konkurencia nagy. Ezért apait, anyait beleadtunk, hogy a hirdetéseink elhozzák az áttörést!

Lássuk, hogyan zajlottak az előkészületek!

Annak érdekében, hogy a hirdetések a lehető legjobban konvertáljanak, első lépésben meg kellett ismernünk a célközönséget. Úgyhogy belevágtunk a kutatásba!

Mindenekelőtt, megnéztük a versenytársakat: Hol, hogyan, mit és milyen sikerrel kommunikálnak? Ebből azonnal kialakult egy kép és már láttuk, hogy a Facebook mellett, fontos lesz számunkra a TikTok is, hiszen az ehhez hasonló termékek ott nagyon felkapottak. Ezután jöhettek tartalmak.

Tartalomgyártás – egy kicsit más megközelítéssel!

Mivel a TikTok az elmúlt években a világ egyik legnépszerűbb social media felületévé nőtte ki magát, egyre nehezebb olyan videókat gyártani, amelyek valóban felkeltik a felhasználók érdeklődését és STOP táblaként állítják meg őket. Ezt csakis olyan tartalmakkal lehet elérni, amelyeknek már az első 3 másodperce:

  • Megállít,
  • Maradásra bír,
  • Elgondolkoztat,
  • És felhívja a figyelmet egy adott problémára, amelyre egyben megoldást is nyújt.  

Kizárólag így kapcsolhatjuk be az emberekben azt a tipikus „WOW” érzést, amely után, már nyert ügyünk van, hiszen kíváncsivá tettük őket.

Ezért nem értük be néhány amatőr videóval! Egy hosszas, kreatív meeting során kitaláltuk, hogy:

  • A leforgatott felvételekből, amelyek között profikkal készült tartalmak is vannak, csinálunk egy 20 másodperces törzsanyagot,
  • Majd ennek a kész videónak az első 3 másodpercét fogjuk számtalan módon összevágni.
  • Végül megnézzük, hogy melyik verzió hoz több konverziót.

Az indulás

Miután megszülettek azok a tartalmak, amiket mi is elismerő bólogatással néztük végig, úgy gondoltuk, mehet a menet! Készen voltak a szövegek, volt egy erős üzenetünk, tehát minden adott volt az induláshoz. Azonban, ekkor jött a feketeleves – amit utólag nem is bánunk annyira!

Habár nagy hangsúlyt terveztünk a TikTokra fektetni, a Facebookot sem akartuk hanyagolni, ezért a kezdetektől jelen akartunk lenni mindkét platformon. Csakhogy, a Facebook hirdetéskezelőjével problémáink akadtak és nem tudtunk ott hirdetni. Ideiglenes megoldásként, amíg orvosoltuk a helyzetet, elkezdtünk csak TikTok-on hirdetni és ekkor jött az óriási meglepetés: Hihetetlen számokat produkáltunk!

Hogyan teljesítettek a hirdetések?

1400-1600 Ft-ként sikerült egy vásárlást hozni a TikTok segítségével, ami ugyan nem tűnik nagy különbségnek, de gondolj bele! Például, csupán 500 Ft-os haszonnal számolva, 1000 eladás esetén ez már 500.000 Ft tiszta nyereséget jelent. Ehhez ráadásként az is hozzájárult, hogy a Cold Wear weboldala a hivatkozáskattintások 4-5%-át konvertálta! 

De nem szabad szó nélkül elmennünk a Facebook-hirdetéseink mellett sem!

Rövid időn belül, megoldottuk a problémát és ezen a platformon is sikerült 1000 Ft-ért generálnunk egy vásárlást! A remarketing hirdetések pedig ennél is jobban teljesítettek, hiszen 400 Ft-ért sikerült velük ugyanezt elérnünk. Ez nagyon jó hír volt számunkra, főleg annak fényében, hogy a Facebook sokáig nem engedett naponta 20.000 Ft-nál többet hirdetni. Jelenleg 55.000 Ft-os napi költésnél tartunk – körülbelül 10-es ROAS-sal (megtérüléssel), ami már most 2,5-szöröse az eredeti cél ROAS -nak.

Milyen kampánnyal dolgoztunk?

Kizárólag CBO-val, ami azt jelenti, hogy kampányszinten határoztuk meg a költségkeretet. Ezen túl, a hirdetéssorozat szintjén is kijelöltünk egy elkölthető minimum és egy maximum értéket. Ezzel a stratégiával kiváló eredményt értünk el, hiszen a Facebook elsősorban arra a hirdetésvariációra költött többet, ami népszerűbbnek bizonyult!

De egy tény mellett nem mehetünk el szó nélkül: Egyik közösségi platformon sem generálhattunk volna ennyi vásárlást a Cold Wear-nek, ha nem a jelenlegi, dinamikus, és lényegre törő tartalmakkal hirdetünk.

Ezért, bátran ki merjük jelenteni, hogy eredményesség szempontjából, legalább annyira számít a meghirdetett videók vágása/szerkesztése, mint maga a hirdetésbeállítás.

Összegezve

Ez a sikersztori kiválóan bizonyítja azt, hogy egy jó termékkel és ütős, kreatív tartalmakkal nem csak Facebookon, hanem TikTok-on is hatalmasat lehet robbantani. Továbbá, a két platform együttes használatával elképesztő eredményeket lehet elérni. Ez a Cold Wear esetében végül azt jelentette, hogy a raktáruk teljesen kiürült, a bankszámlájuk egyenlege pedig szépen megnőtt. 

Szerintünk a Te céged esetében sem lehetetlen ezt elérni! Ha szeretnéd, hogy legközelebb már a Te sikersztoridat ecseteljük, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….