Így tudsz még több ügyfelet szerezni! Minden, amit a Facebook űrlapról tudni kell

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak a napoknak a számát, amikor kizárólag felfele görbül a szád.

Nagyon jó módszer lehet a Facebook Lead form, másnéven Facebook űrlap. Ez egy sokak által kiaknázatlan kampánytípus, amivel leadeket/érdeklődőket szerezhetsz közvetlenül a Facebook felületén. Hogy ez miért jó és hogyan tudod Te is alkalmazni és profitálni belőle, azt ebből a blogcikkünkből megtudhatod!

Miért éri meg érdeklődőket gyűjteni a Facebookon?

A rövid válasz, hogy ez gyorsabb és egyszerűbb, mint bármely más megoldás, hiszen nem kell külön landing oldallal foglalkoznod, mert a Facebookon belül veszik fel veled a kapcsolatot az érdeklődők. Ráadásul több CRM szolgáltatóval is összeköthető, így az űrlapok kitöltése után azonnal, szokásos módon feldolgozhatod a begyűjtött adatokat.

Azonban az egyik legfontosabb érv, ami mellette szól, hogy közel 100%-os pontosságú mérést kaphatsz vele (hány darab konverziót sikerült generálnod, milyen átlagos költséggel). Ez egy olyan előny, ami más kampánytípusnál nem mondható el. Neked segít a döntéshozásban, a Facebooknak pedig az algoritmus kezelésében, hiszen a pontos adatokkal hatékonyabban tanulhat és optimalizálhat.

Nem utolsó sorban nagyban közrejátszik a mai felhasználók viselkedése is. Aki éppen elmélyülten görgeti a Facebookot, az nem szeretné félbeszakítani a böngészést egy űrlap kitöltése miatt. Egy külső felületre való átugrás kizökkenti a békés nézelődésből, azonban, ha a Facebook platformon belül maradhat, miközben megadja a kért adatokat, akkor nem fogja úgy érezni, hogy megzavarták. Az űrlap beküldése után pedig ott folytathatja a görgetést, ahol abbahagyta.

Hogy néz ki pontosan egy Érdeklődőgyűjtő kampány?

Úgy képzeld el, mint bármelyik másik hirdetést. Azonban, ha rákattintasz, akkor nem dob át egy külső oldalra, hanem helyben, a Facebookon ugrik fel az a felület, amin ki tudod tölteni az adott űrlapot.

Egy ilyen kampánynak mindig az a célja, hogy megszerezz bizonyos adatokat azoktól a felhasználóktól, akik érdeklődnek a termékeid vagy szolgáltatásaid iránt.

Ezekre az esetekre tudod alkalmazni:

 • Nem beárazható termék/szolgáltatás árajánlatkérő űrlap: Egy kattintással megadhatja az érdeklődő az elérhetőségeit, amin keresztül informálhatod a részletekről.
 • Időszakos akció: Könnyen toborozhatsz olyanokat, akik foghatóak például az ingyen tanácsadásra vagy különböző kedvezményekre.
 • Álláshirdetés: A jelentkezők ezen keresztül adhatják meg az adataikat.
 • Csali termékkel történő hírlevél feliratkoztatás: Miután az érdeklődő megadta az adatait, letöltheti a terméket (pl. ebook, videós segédanyag, ingyenes konzultáció). Az e-mail címe pedig így bekerül az e-mail címlistádba.

Hogyan vágj neki? Bemutatjuk lépésről lépésre

1. A Facebook hirdetési fiókba belépve bal felül találod a létrehozás gombot. Az új kampányod céljának válaszd az Érdeklődők opciót.

Ezután hirdetéssorozat szinten meghatározhatod a konverziók helyét, ami ebben az esetben az Azonnali űrlapok opció lesz.

A hirdetések szintjén tudod létrehozni a konkrét űrlapot. Egész egyszerűen a célhely rubrikában kattints az Űrlap létrehozására. Eddig sima ügy, igaz?

2. Az első beállítási fülön az űrlap típusaival fogsz találkozni.

 • Nagyobb mennyiség.
 • Komolyabb szándék.
 • Gazdag kreatív tartalom.

A Komolyabb szándék/relevánsabb leadekhez egy ellenőrző képernyő jár, amely lehetőséget biztosít az embereknek az adataik megerősítésére. A Gazdag kreatív tartalommal pedig jobban megfoghatod a célközönségedet. Ha ezt a típust választod, akkor további szövegekkel, termékleírásokkal, akár képekkel és promóciókkal bővítheted az űrlapot, de a Nagyobb mennyiség típus a legtöbb esetben remekül működik.

Ezen a ponton érdemes a Beállítások fülre kattintani, hogy átállíthasd az űrlap nyelvét angolról magyarra. Mindenkinek kényelmesebb és egyértelműbb, ha a bekért adatoknál “Vezetéknév” nem pedig “Last name” szerepel.

3. Következő lépés a Rövid áttekintés. Itt állíthatsz be háttérképet az űrlaphoz. Használhatod a hirdetésben szereplő kreatívot, de még jobb, ha saját képet töltesz fel, mert az biztosan jól fog megjelenni. Arra ügyelj, hogy figyelemfelkeltő, témába vágó és megfelelő nagyságú (1200×628) legyen a kreatív.

Elérkeztünk az Üdvözléshez, ami talán az egyik legfontosabb része a folyamatnak, hiszen itt adhatod meg azt a főcímet és a leírást, ami felkelti majd az érdeklődők figyelmét. Ráadásul itt kell meggyőznöd a potenciális ügyfeleidet arról, hogy megadják az adataikat.

A szövegezésnél két lehetőséged van:

 • Használhatod a hirdetés szövegét, hogy harmonizáljon a két kommunikáció.
 • A hirdetés szövegén felül megoszthatsz más információkat is. Mi ezt ajánljuk, hiszen így sokkal pontosabb képet adhatsz az érdeklődőknek.

4. A következő, Kérdések résznél szintén több típust különböztetünk meg:

 • Feleletválasztós (megadott válaszok, de csak egyet lehet kiválasztani).
 • Rövid válasz (az érdeklődő írja be a válaszát).
 • Feltételes (többféle útvonal létrehozása).
 • Időpontkérés (dátum kiválasztása).

Egész egyszerűen azt az opciót válaszd, amelyik a célodnak legjobban megfelel. Ha ránk hallgatsz, akkor belecsempészel egy olyan kérdést is az űrlapba, amire a Facebook nem tudhatja a választ. Ezzel elkerülheted a komolytalan érdeklődőket, akiknek automatikusan tölti ki az oldal az adatait.

5. Szintén kötelező elem egy olyan leírást adnod, amiben közlöd az űrlapkitöltőkkel, hogy mire fogod felhasználni az adatait.

Hogy pontosan milyen adatokat kérhetsz el?

 • Teljes név
 • Telefonszám
 • Email cím 
 • Település
 • Irányítószám
 • Születési dátum
 • Nem és családi állapot
 • Beosztás stb.

6. Mivel személyes információkról van szó, ezért elengedhetetlen az adatvédelem. Meg kell adnod az adatvédelmi szabályzatot akár a weboldaladról, illetve lehetőséged van egyéni jogi nyilatkozat megadására is (például marketingcélú beleegyező nyilatkozat vagy jogi kizáró nyilatkozat). Már nincs sok hátra! 

7. Az Üzenet érdeklődőknek szekcióban érdemes megköszönni a kitöltést és habár innen már nem számíthatsz nagy átkattintási arányra, a nagyobb hitelesség érdekében mégis jobb megadni a weboldalad linkjét az érdeklődőknek.

8. Végezetül, hogyan tudod hasznosítani a kitöltéseket?

Ahhoz, hogy le tudd tölteni a leadeket a Meta Business Suite-on belül, bal oldalon a három csíkra kattintva válaszd ki az Azonnali űrlapokat. (Itt tudod a CRM rendszerekkel is összekötni.) Ezután megjelennek a létrehozott űrlapok, ahol a jobb oldalon a letöltésre kattintva pedig könnyedén le tudod őket tölteni excel táblázat formájában.

Ki fogod próbálni?

A Facebook űrlap, ha elsőre bonyolultnak is tűnik, hidd el, hogy egyszerű, gyors módszer arra, hogy érdeklődőket, potenciális ügyfeleket szerezz a vállalkozásodnak. A Facebooknak nem a legújabb funkciójáról van szó, mégis azt látjuk, hogy viszonylag kevesen használják. Ezért tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk róla.

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődésedet és már most egy külön fülön meg van nyitva a Facebook hirdetési fiókod, ahol az olvasottakkal szimultán előkészítetted a legújabb űrlapodat!

Ha hasznosnak találtad a blogcikkünket, akkor kukkants rá a többi írásunkra is!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….