3 tipp a sikeres Facebook kampány elkészítéséhez

Facebook kampányok sikeressége igen komplex téma. Ezért most 3 tippet hoztunk el Neked, ami biztos út a jövedelmező Facebook hirdetésekhez.

Válaszd meg a kampány típusát aszerint, hogy…

 • hogy milyen konverziót szeretnél elérni,
 • hogy milyen értékesítési csatorna áll a rendelkezésedre,
 • hogy mi a terméked.

Például:

 • Van egy offline üzleted, ahová szeretnél minél több vásárlót vonzani? Mindenképp a Bolti forgalom kampányra kattints!
 • Applikáció telepítésére szólítanád fel az embereket? Az Alkalmazástelepítések az egyetlen jó választás!
 • Szeretnéd, ha minél többen elolvasnák a blogbejegyzésedet? Forgalom kampányt javaslunk.
 • Van egy szolgáltatásod, amit személyes, bizalmi viszony kialakítása után tudsz kizárólag eladni? Üzenetek kampányt válassz!
 • Eladnál webshopon? Ne gondolkodj, a konverzió kampány lesz a legjobb barátod.

Nagyon figyelj a célközönség típusára, a szűkítésre és a kizárásra

Típus – mire figyelj?

 • Feltűnt már, hogy Egyéni vállalkozó célközönségből van munkahely és érdeklődési kör is? 
 • Értékesítés célközönség esetén pontosan ugyanez a helyzet: lehet munkahely is, és érdeklődési kör is. NAGYON nem mindegy. 
 • Esetleg az, hogy az anyaság egy érdeklődési kör a hirdetéskezelőben, de ha beállítod a nők megcélzását, majd a demográfiai adatoknál a szülőket, akkor valóban megvannak a Facebookozó anyukák?

Nem egyszerű – ez nyilvánvaló. Viszont amikor szabad szavas keresővel kutatod a számodra ideális célközönséget, akkor mindenképp figyelj a jobb oldali oszlopra is, ahol lehetnek akár iskolák, érdeklődési körök, demográfiai adatok vagy munkahelyek is.

Szűkítés – ezt ne hagyd ki, kérlek!

Nem mindegy, hogy beteszel egy célközönség mellé egy másikat is, vagy szűkítesz.

Tehát ha te olyan diplomásokat szeretnél megszólítani, akik egyben érdeklődnek a jógázás iránt is, akkor a végzettségi szinteknél a diplomát válaszd ki, majd a célközönség szűkítésére kattintva válaszd ki a jóga érdeklődést is.

Kizárás – mindig, minden hirdetés sorozatban!

Mindig használd! Amennyiben nincs a fejedben, hogy kinek NEM szeretnéd eladni a termékedet, gondolj arra, akit soha nem akarnál/tudnál szolgálni! Tutira van ilyen, a célközönségek között pedig biztosan találsz minimum hasonlót.

Ha például úgy érzed, hogy a terméked vagy szolgáltatásod minden diplomás szülőnek szól, soha ne felejtsd el a következőt: 

A magyar Facebook felhasználók közül 13.000-en vallják azt magukról, hogy a Harvardon szereztek diplomát. Nos, ezt azért kötve hisszük.

Szinkron a termék, a célközönség és a tartalom között

Értjük ezt természetesen szöveges és vizuális szinten is. 

Talán az egyik legfontosabb a kampány sikerességét tekintve, hogy a célközönség

 • életkorának, 
 • szokásainak, 
 • élethelyzetének
 • és nyelvezetének

megfelelően alakítsuk a tartalmakat.

Ha például:

 • Luxus órákat szeretnél eladni luxustermékek iránt érdeklődő huszonéves nőknek – a képeken prémium színhasználatra és környezetre van szükséged, valamint hosszú szövegre, ami racionalizálja a luxuskiadást.
 • Idős hölgyeknek szeretnél arcápoló krémeket reklámozni, mindenképp egy, a korukhoz közel álló hölgy arcával hirdess, szövegezésben légy bizalmas, és adj magyarázatot minden lehetséges felmerülő kérdésre.
 • Nagy értékű szolgáltatáshoz szeretnél leadet szerezni fiatal kisvállalkozóktól, mindenképp a videót válaszd, csapj a közepébe, és beszélj a nyelvükön! Szövegezésben írj le mindent, ami előnyt jelent számukra, és ami felépít a közönségben egyfajta bizalmat irántad – például az eredményeid.

Ha Te is szeretnél profi hirdetéseket a vállalkozásodnak és hiszel a befektetett pénzed többszörös megtérülésében, akkor itt az ideje, hogy írj a hello@followmarketing.hu e-mail címre vagy kattints erre a linkre.

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk?
Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszünk Veled a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD
Adatkezelési hozzájárulás
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezeket már olvastad?

7+1 ütős tartalom a Facebook hirdetésekhez

Az online felületek roskadásig vannak unalmas hirdetésekkel, ha ki akarsz emelkedni közülük és költséghatékonyan hirdetni elengedhetetlen, hogy érdekes és figyelemfelhívó hirdetéseket kreálj. Ha ügyesen tudod...

Milyen Facebook célközönséget állítsak be?

Lehetnek bármilyen ütős tartalmaid, ha nem jó emberekre célzol velük, fabatkát sem érnek! Egy professzionálisan felépített online marketing stratégia egyik legfontosabb része a célközönség meghatározása....