4+1 tipp a tartalomgyártáshoz, hogy a TikTok hirdetéseid taroljanak!

Az előző blogcikkünkben olyan statisztikákat mutattunk be, amelyek gyönyörűen példázzák a felület elképesztő fejlődését, és ezzel együtt a benne rejlő óriási lehetőségeket is. Most pedig olyan eszközöket szeretnénk a kezedbe adni, amelyekkel ezt a potenciált kimaxolhatod. 

Olvass tovább, tudd meg, milyen hirdetéseket kell létrehozz a biztos sikerhez és hódítsd meg ezt a platformot is! 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás

Emlékeztető, hogy miért is számít kiváló marketingcsatornának a TikTok: 

👉🏼 A reklámzaj elenyésző, a figyelemfelkeltés könnyű. 

👉🏼 A felhasználók ezen a social média felületen töltik a legtöbb időt.

👉🏼 A tévhitekkel ellentétben, nem a 14 évesek játszótere ez a platform. 

👉🏼 Egy kutatás során megkérdezettek több mint fele vásárolt már valamit, a TikTok hirdetéseknek köszönhetően. 

A felsorolás alapján, akár azt is gondolhatnád, hogy gyerekjáték lesz itt terjeszkedni és néhány videóval garantálhatod a pénzesőt, de ez sajnos nincs így. Ahogy más social média felületeken, gyenge vizuális tartalmakkal és nem megfelelő szövegekkel itt sem fogod tudni learatni a babérokat! 

A következő pontokat mindig tartsd szem előtt, mielőtt megnyomnád a felvétel gombot: 

1, A függőleges a nyerő

A TikTok-ot a legtöbb felhasználó telefonról nyitja meg, ezért az ő igényeikhez kell igazítsd a videós tartalmaidat. Ehhez pedig a legideálisabb választás a 9:16-os képarány! Ha más mérettel dolgozol, előfordulhat, hogy a rendszer visszautasítja, de ha véletlenül el is fogadja, akkor sem lesz vonzó a nézők számára.

2, Csak röviden és tömören

Ha szeretnéd, hogy a legvadabb külső behatások ellenére is nézzek végig a hirdetéseidet és a TikTok se vágjon le belőle, akkor 10-20 mp-es videókkal robbanj be a köztudatba! Rögtön térj a lényegre bennük és már az első képkockákon legyen egyértelmű, hogy mit reklámozol.

A képen szöveg, égbolt, személy, tartás látható

Automatikusan generált leírás

3, Ne lehessen nem észrevenni 

Minden social média felületre jellemző, hogy csupán pár másodperced van megfogni a célközönséged figyelmét, de itt ez hatványozottan igaz! A felhasználók nagy része hanggal pörgeti a feedet, ezért ne szerénykedj a háttérzene kiválasztásánál!  A videókban mindig igyekezz valami izgalmasat mutatni és használd bátran a színeket, extrém elemeket. 

4, Turbózd az ingereket szöveggel

A zseniális mozgókép és a vérpezsdítő dallamok mellé a márkád nevét és egy rövid CTA-t (felszólítás cselekvésre) mindenképpen helyezz el a videókon. Továbbá feliratozhatod is őket, ha beszédet tartalmaznak, a lehető leggyorsabb megértés érdekében. Fontos, hogy mindig a kép közepén vagy balra igazítva helyezd el a mondandódat, hogy véletlenül se takarja ki őket a likeok, hozzászólások és megosztások ikonja, száma.

+1, Zárkózz fel a trendekhez

Ezen a platformon szinte biztos, hogy nem fognak jól futni azok a hirdetések, amelyek Facebookra vagy Instagramra lettek tervezve. Böngéssz, kerülj közelebb a TikTok videók stílusához, vidd bele a fiatalos lendületet a saját tartalmaidba is, és vigyázz, hogy ne lógjanak ki túlságosan a felhasználók posztjai közül. A direkt értékesítés helyett, válaszd a figyelemfelkeltés- és fenntartás stratégiáját. 

Most, hogy már tudod mit, mért és hogyan csinálj, csak egy dolog maradt hátra: Elsők között hirdetni TikTokon és magad mögé utasítani a versenytársaidat! 

Ha pedig mindehhez segítségre van szükséged, keress fel minket bátran! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk?
Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszünk Veled a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Mióta vagy a piacon?
Hirdettetek már Facebookon/Instagramon?*
Adatkezelési hozzájárulás
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezeket már olvastad?

Milyen Facebook célközönséget állítsak be?

Lehetnek bármilyen ütős tartalmaid, ha nem jó emberekre célzol velük, fabatkát sem érnek! Egy professzionálisan felépített online marketing stratégia egyik legfontosabb része a célközönség meghatározása....