Miért éri meg turbó fokozatra kapcsolni a marketingedet, válság idején?

Már elmúltak azok az idők, amikor valaki hirdetések és extra energiabefektetés nélkül is szépen tudott előre haladni. A professzionális marketing elengedhetetlen pillére lett a vállalkozásoknak, ugyanis a több ezer cég között, csak ezzel különböztethetjük meg magunkat a versenytársaktól. Ez pedig egy bizonytalan gazdasági helyzetben sincs másképp, sőt! Ilyenkor a legfontosabb, hogy minden platformon jelen legyél!

Ugyanis, válságos időszakban két fajta cégvezető létezik:

 • A nem előrelátóak, akik a fülüket, farkukat behúzzák, ezzel együtt pedig a marketingköltségeiket is elvágják. Annyira túl akarnak élni, hogy végül a sikerüket feláldozzák a spórolás oltárán.
 • A hosszútávon gondolkozók, akik tisztában vannak vele, hogy ha most lelassítanak, akkor esélyük sem lesz kijönni a hullámvölgyből. Ezért fékezés helyett, padlóig nyomják a marketingjük gázpedálját, hogy fénysebességgel jussanak ki a mélységből és egészen az égig meneteljenek. 

Amíg az előbbiek szinte vagy teljesen eltűnnek, addig az utóbbiak lesznek a leghangosabbak a médiában, ezzel elnyerve az emberek bizalmát, akik nem csak most, hanem a későbbiekben is náluk fogják elkölteni a pénzüket. Itt az ideje, hogy elfogadd: Nem az a helyes stratégia, hogy visszaveszel a marketingedből, ugyanis ez jelentős piacvesztéshez vezethet:

 • Nem fognak új érdeklődők – akik még vásárolnának – tudomást szerezni Rólad!
 • Kevés esélyed lesz a vállalkozásoddal átvészelni mindezt!
 • Az alapvetően is nehéz helyzetet még rosszabbá teszed!
 • A bevételeid sokkal gyorsabban fognak visszaesni! 
 • Az addig felépített márkád romokba fog dőlni! 

Ha ezek megelőzése érdekében most úgy érzed, képes lennél bármit megtenni és szeretnél a sikeres vezetők közé tartozni, akkor tedd fel magadnak a kérdést: Szeretnéd, hogy az álmod megvalósuljon vagy sem? 

Ha a válaszod nem, ne is olvass tovább, mert nem neked szólnak a következő sorok! Viszont, ha a fentiek elolvasása után már annak a gondolata is rémisztő számodra, hogy lemondj a marketingről, akkor jól figyelj!

Eláruljuk a legjobb receptet ahhoz, hogyan NE tedd tönkre a céged!

 1. Foglalkozz aktívan a weboldalad optimalizálásával!

A megbízhatóság most különösen kulcsfontosságú, ezt pedig legjobban egy profin felépített weboldallal tükrözheted! Az átláthatatlan, kusza, kevés meggyőzőerővel bíró landingek amatőrséget sugallnak, amitől az emberek fejvesztve menekülnek. Törekedned kell arra, hogy az oldalad keresőbarát legyen, valamint egyszerű és átlátható menüvel és egy jól átgondolt domain névvel rendelkezzen. Illetve, fontos, hogy a keresési találatok között minél előrébb helyezkedj el, ezért a megfelelő kulcsszavak kiválasztása és használata, valamint, egy jól beállított Google Adwords sem elhanyagolható!

 1. Posztolj többet Facebookra, Instagramra és TikTokra!

Elképesztően fontos, hogy ilyen helyzetben nap, mint nap a köztudatban legyél! Ezt azzal tudod a legkönnyebben elérni, ha rendszeresen osztasz meg tartalmat a különböző social media platformokon. Gondolj csak bele: Ha az emberek folyamatosan látnak, akkor ott leszel a fejükben és amikor vásárolni akarnak majd, Te leszel az első gondolatuk! Merj beszélni a jelenlegi helyzetről, reflektálj az aktualitásokra, vidd be az embereket a kulisszák mögé – a lényeg, hogy kommunikálj feléjük!

 1. Videós tartalmak gyártására fel! 

Ezekkel a tartalmakkal alaposan körbe tudsz járni egy témát, miközben a követőid látnak és hallanak is Téged. Egy live keretein belül, szorosabb kapcsolatot is kialakíthatsz a közönségeddel, ezzel növelve az elkötelezettségüket irántad. Ráadásul, így hosszabb sztorikat is elmesélhetsz és könnyebben tudsz magyarázni. Nem utolsó sorban pedig, ezek az alkalmak tökéletesek egy új termék promózására vagy egy már meglévő bemutatására, érdekessé tételére. Tapasztalataink szerint, ezek mennek most a legjobban! 

Alapvetően is tudni kell, hogy a videóké a jövő! Hidd el, ezekkel új lendületet fog kapni a marketinged. Így kiszállhatsz a képes tartalmak langyos fürdővizéből, amelyek hirdetések esetében kisebb konverziót és rosszabb megtérülést hoznak!

 1.  Robogjanak a kampányok! 

Nem tudjuk kihangsúlyozni, hogy mekkora szerepet játszanak egy vállalkozás életében a jól felépített kampányok! Azonban, ezek előtt alapos tervezés áll, szóval ezt sose hagyd az utolsó pillanatra! Határozd meg az egyes kampányok célját, üzenetét, valamint célcsoportját és folyamatosan teszteld a hirdetéseidet. Néhány ütős stratégiával képes leszel lekörözni a konkurenciádat, viszont ne feledd: Nem csak árakciózás létezik!

Összefoglalva tehát: Nem állhatsz meg! 

A jelenlegi helyzetben folyamatosan haladnod és teperned kell – különben lehet, hogy sosem tudsz elindulni újra! Ezért verd ki a fejedből azt a gondolatot, hogy csak a túlélésre fókuszálsz! 

Vedd kezedbe a gyeplőt és fogadd meg a fenti tanácsainkat. Tegyél még ma valamit annak érdekében, hogy a felkészületlen versenytársaiddal ellentétben, Te ne tűnj el a süllyesztőben és büszkén mondhasd majd, hogy: „A cégem a válságból erősebben jött ki, mint ahogy belement!”.

Ha pedig úgy érzed, hogy ehhez segítségre van szükséged, akkor bátran keress fel minket!  

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk?
Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszünk Veled a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD
Adatkezelési hozzájárulás
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezeket már olvastad?

Mit csinálj korona idejében?

Mit csinálj „korona időszakban”? 1: Ne pánikolj! Tudjuk, mi is érezzük, tagadhatatlanul egy nehéz időszak előtt állunk. Ha viszont pánikolsz, és az energiáid az aggódásra...

A vásárlásokat élénkítő posztolás alapjai

A vásárlásokat élénkítő posztolás alapjai Jelenleg a folyamatos hirdetésnél nincs kirobbanóbb vevőszerző módszer az online piacon, ezt készpénznek veheted.  Sajnos rég véget értek azok az...