Mik azok a javasolt posztok az Instagramon?

Mik azok a javasolt posztok az Instagramon?

Biztos észrevetted Te is, hogy nemrég az Instagram a régihez képest egy szemmel alig látható változáson ment keresztül.

De miről is van szó pontosan?

A javasolt posztokról! Így van, a régebbi posztok betöltése helyett, augusztus óta az Instagram ad nekünk egy értesítést, ha megérkeztünk az általunk követett emberek legutóbbi bejegyzéseinek végére, majd onnantól javasolt posztokat dob ki nekünk véletlenszerűen.

A képen látható pipával jelzi számunkra, hogy nem kell tovább görgetnünk, hisz láttunk minden friss posztot. 2018-ban volt egy ezzel párhuzamos értesítésük, amely egyezett a Facebookéval, hogy felhívja a figyelmet a felhasználók közösségi médián töltött időre.

Ennél az értesítésnél két opciónk van:

  1. A régebbi posztokat, ha ismét meg szeretnénk nézni, akkor rányomunk a kék feliratra.
  2. Elkezdünk lejjebb görgetni, ahol az Instagram az algoritmus szerint dob be új bejegyzéseket általunk nem követett profilokból vagy szembe jöhetünk hirdetésekkel is.

Miért jó ez nekünk?

Annak ellenére, hogy az értesítés eredeti célja és hatása kontraproduktív is lehet, de biztosan kijelenthetjük, hogy az újítás óta több felület van így, ahol megjelenhetünk, ezzel nagyobb összaktivitást kiváltva a felhasználókból.

Több eséllyel fognak így találkozni a potenciális vásárlók a fiókunk bejegyzéseivel, ha érdeklődnek a téma iránt, vagy akár a hirdetéseinkkel, hisz azok is több teret kapnak így!

Szóval hajrá! Posztolásra fel!

Ezeket már olvastad?

A gotomarketing rekorddöntő kampányának sztorija

Wolf Gábor számtalan kis-, valamint középvállalkozást tett híressé és gazdaggá, sokan úgy tekintenek rá (köztük mi is), mint a legnagyobb hazai marketing szakértőre. Gotomarketing csoportja...

Hogyan növeld az organikus eléréseid!

5+1 tanács az organikus elérésed növeléséért! Még a legnagyobb vállalkozások számára is nagy rejtély a Facebook és Instagram organikus elérésének világa. Az alacsony elérés vagy...

7+1 ütős tartalom a Facebook hirdetésekhez

Az online felületek roskadásig vannak unalmas hirdetésekkel, ha ki akarsz emelkedni közülük és költséghatékonyan hirdetni elengedhetetlen, hogy érdekes és figyelemfelhívó hirdetéseket kreálj. Ha ügyesen tudod...