Mit csinálj korona idejében?

Mit csinálj „korona időszakban”?

1: Ne pánikolj!

Tudjuk, mi is érezzük, tagadhatatlanul egy nehéz időszak előtt állunk. Ha viszont pánikolsz, és az energiáid az aggódásra összpontosítod, nem fogsz jobb helyzetbe kerülni. Törekedj arra, hogy a legjobbat hozd ki a helyzetből, és keresd meg a lehetséges megoldásokat ebben az időszakban is! Legyél pozitív, és ragadj meg minden lehetőséget, amivel jobb helyzetbe tudod hozni a vállalkozásod.

2: Kommunikálj cégen belül!

Elsősorban a munkatársaid felé kommunikálj, tájékoztasd őket mindenről, ami a jelenlegi helyzetben előre viszi a céget. Üljetek össze és ötleteljetek közösen, mi lehet a legjobb megoldás. Folyamatosan informáld őket a cégben történt változásokról, és ha már home officeban dolgoztok, minden reggel kezdjetek egy közös online meetingel, beszéljétek át a napi feladatokat, és tervezzétek meg előre a munkafolyamatokat. Ezt a nap végén ismételten vitassátok meg, és ellenőrizd az eredményeket. Kérdezd meg őket, hogyan tudod könnyíteni a helyzetüket, és dolgozzatok ki közösen stratégiát a megoldásra.

3: Kommunikálj a vásárlóid felé!

Jelenleg érthető módon mindenki a vírussal foglalkozik. Ha szeretnéd a cégedet továbbra is a víz fölött tartani, folyamatos kommunikációra van szüksége a vásárlóidnak. Tudasd velük a változásokat, a nyitvatartást, a szállítás időt, illetve hogy milyen intézkedéseket vezetsz be az érdekükben stb. Találd ki, a te céged hogyan tud a legjobban alkalmazkodni a helyzethez!

  • Személyi edző vagy? Tarts online edzéseket, adj tippeket, hogyan tudnak az ügyfeleid otthon edzeni. Találjátok ki közösen, hogyan fogjátok edzőterem nélkül elérni a kitűzött célokat.
  • Éttermed van? Kommunikáld az aktuális jogszabályi változásokat a nyitvatartással kapcsolatban, promotáld a házhozszállítást. Beszélj arról, hogyan teszel meg mindent az egészségük érdekében, pl. naponta fertőtlenítesz, az evőeszközöket steril csomagolásban teszitek az asztalra, egy asztal távolságot hagytok minden foglalásnál stb.
  • Webshopod van? Vezess be intézkedéseket a termékek csomagolásával kapcsolatban. Tájékoztasd a vevőket, ha tőled rendelnek, kesztyűben és csak egy ember közreműködésével történik a termékek csomagolása. Biztosíts lehetőséget érintkezés nélküli átvételre.

4: Kérdések

Tedd fel magadnak a kérdést, hogyan tudod megnyugtatni a vevőidet. Tervezd meg milyen formában fogod átadni nekik az információt. Képekkel, videókkal, viccesen, vagy komolyan? Légy óvatos, ha idősebb a célközönséged biztosan nem fog eredményre vezetni, ha viccet csinálsz a dologból. Ha viszont fiatalabb a vásárlói réteged, segítségül hívhatod a lazább kommunikációs eszközöket, használhatsz mémeket vagy insta storyt a jobb tájékoztatás érdekében.

+1 Kitartás

Mindenkinek nehéz lesz ez az időszak, azonban csak rajtad áll, hogyan állsz hozzá és mit hozol ki egy ilyen nem várt szituációból. Alkalmazkodj, bírd ki a jelenlegi helyzetet, és ha lecsengett a járvány, újra a céged gázpedáljára léphetsz!

Hajrá!

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nem könnyű. Néhány ügyfelünknél teljes változást kellett bevezetni, ezért sok esetben más kommunikációval, célközönséggel és/vagy új termékkel álltunk elő, amelyet a közösségi oldalakon értékesítettünk. Ha eredményeket szeretnél, akkor itt tudsz minket elérni:

hello@followmarketing.hu
followmarketing.hu

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk?
Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszünk Veled a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD
Adatkezelési hozzájárulás
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezeket már olvastad?