Hogyan működnek a Facebook hirdetések?

Tudtad, hogy az online marketingesek 96%-a úgy véli, hogy a Facebook hirdetések a leghatékonyabb média hirdetési platform ma Magyarországon?

Nem számít, hogy a Forbes toplistában szerepelsz, vagy éppen egy induló kisvállalkozás vagy. Nincs szükség hatalmas költségvetésre ahhoz, hogy gyorsan lásd az eredményeket.

A Facebook segíti a vállalkozásokat a leghatékonyabban összekötni a valódi célközönségükkel vizuális és szöveges kommunikáción keresztül – ezáltal generálni az érdeklődést és vásárlást a szolgáltatások és a termékek iránt. Természetesen ez mind a B2C és B2B vonalon megtalálható.

Tehát pontosan mi is az a Facebook hirdetés?

A Facebook hirdetésekkel megtalálhatod a célközönséged aktivitás, lokáció, érdeklődési kör, demográfiai adat, korosztály, profilinformáció, nem és különböző felhasználói szokás, adat alapján.

Minden vállalat különbözik, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy megértsük a hirdetés célját – azt az adott célt, amit egy hirdetési kampányban el akarunk érni. A vállalkozásoknak/vállalkozónak a legtökéletesebben kell törekedni arra, hogy a legjobb időben, a legjobbat mutassa meg a legjobb (csúcs)vevőnek.

A legtöbb vállalkozás nagyobb forgalmat szeretne elérni a bizniszében. Éppen ezért a legelső és legfontosabb a cél kiválasztása: több látogató a webshopon/weboldalon/landing oldalon, több like a profilon, több aktivitás a tartalmakon. 

A Facebook Business portál szerint a következőket kell megérteni és meghatározni a megfelelő hirdetések létrehozásában:

  • Célod – hirdetésed megjelenésének indoka
  • Megérteni, hogy kit akarunk elérni és ők mit akarnak
  • Napi vagy (teljes) élettartamú költségkeret meghatározása
  • Milyen fotók vagy videók szerepelnek a hirdetéseidben, amire „vadászik” a célközönséged

A hirdetés alapvető részei:

Kreatív: a hirdetés vizuális és szöveges kommunikációja

Célzás/targetálás: a te célközönséged

Elhelyezés: Facebookon, Instagramon, különböző websiteon, Facebook Messengeren

Költségkeret: az az összeg, amit egy hirdetésre szánsz

Ütemezés: hirdetés élettartama

A Facebook hirdetések megkönnyítik az életed. Ha hiszed, ha nem. Segítenek eljuttatni minden információt, amit szeretnél a megfelelő célközönségnek, a megfelelő időben. Azt szeretné, hogy te jól járj, hisz így fogsz Te is egyre több pénzt hagyni nála.

Természetesen az érdeke közé tartozik az is, hogy a vevő jól járjon, éppen ezért ellenőrzi minden egyes lépésed és a vevő lépését is. Ha megfelelő a „cuccod” és betartod a szabályokat, akkor megjutalmaz és még olcsóbban engedi futtatni a hirdetéseidet.

A Facebook egy csodálatos eszköz arra, hogy felemeljen vállalkozásokat és potenciális vevő igényeket szolgáljon ki.

Ha Te is szeretnél profi hirdetéseket a vállalkozásodnak és hiszel a befektetett pénzed többszörös megtérülésében, akkor itt az ideje, hogy írj a hello@followmarketing.hu e-mail címre vagy kattints erre a linkre.

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….