KKV – 5 dolog, amit mindenképp kommunikálj a social media felületeiden!

Kis- vagy középvállalatod van? 5 dolog, amit mindenképp kommunikálj a social media felületeiden!

Ha kisvállalkozásod, vagy közepes méretű céged van, jelenleg három komoly problémával szembesülhetsz a social media kommunikációd terén:

 • A normál napi ügymenet szerinti kommunikáció nem működik
 • Ennek ellenére nem tudod, mi az, ami működőképes lenne
 • Fogyóban vagy tartalommal

Üssük ki együtt mindhárom problémát! Jöjjön 5 működőképes tartalomötlet a jelen helyzetre húzva!

Az első: hogyan bánsz a munkatársakkal?

Halkan súgom meg: ha ugyanúgy, mint a válság előtt, az már régen rossz. Gyűjts be a céged részére némi extra szimpátiát azzal, hogy elmondod, miben próbálod #segíteni a kollégáidat.

Nézzünk három plusz egy példát arra, hogy milyen bánásmódnak örülnének a munkatársaid, és mit érdemes kommunikálnod! Kettő az egyben. Nem rossz, ugye?

 • Gondoskodj az egészségükről! C-vitamin, gyümölcsök és esetleges online testedzős kurzusok – ezeket érdemes megfontolnod, ha bírja a céges büdzsé. És ami legalább ilyen fontos: ha ezt megadod a munkatársaidnak, arról P O S Z T O L J! Nyugi, ez nem önfényezés. Egyszerűen elmondod, hogy te hogyan csinálod. Ha valami jót tettél, mindig mondd el. Ilyen a showbiznisz. (És ezt nevezzük PR-nak is.)
 • Ha nálad nincs munka, segíts nekik ideiglenesen elhelyezkedni. Tudod, most sok ágazat szenved. Ezzel párhuzamosan pedig néhány szegmens szárnyal. Ha segítesz, az egy win-win-win szituáció: jó a munkatársadnak, jó neked és a befogadó cégnek is. Ha te ezt megléped, bombaerős elkötelezettséget váltasz ki a munkatársadnál és a céged követőinél is. (Utóbbi csak akkor, ha kommunikálod a social media felületeiden.)

példa: egy ügyfelünk a fél csapatát átszervezte egy másik cégbe, ahol aktívan tudnak dolgozni.

 • Adj a kezükbe önfejlesztő anyagokat! A négy fal között nehéz fenntartanunk az egyensúlyunkat. Az önfejlesztés ebben segít. Mondd el az ügyfeleidnek, vásárlóidnak, hogy a kollégák nem töltik malmozással a kényszerszabit. Épp ellenkezőleg: tanulnak és fejlődnek. Ha igazán profi vagy, a top vevőidnek is kiküldöd ezeket az anyagokat.

példa: értékesítőid vannak? Adj nekik eladásról szóló könyveket. Könyvelőid vannak? Adj könyveléssel kapcsolatos könyveket.

 • És ha már kommunikáció, itt a plusz egy: beszélgess többet a kollégáiddal, azonban vigyázat: ezúttal ne a munka legyen a fő fókusz. Csevegjetek a hétköznapokról, kérd ki a véleményüket, beszéljétek meg az #otthonmaradási praktikáit. Örülni fog neki. Ráadásul erről is gyárthatsz posztot, de ezt már gondolom, mondanom sem kell.

A kettes számú működőképes kontent: ti hogyan kommunikáltok egymással jelenleg?

Sok dolgot csinálnak jól az MLM-esek, de ezt mindenképp tanuld el tőlük: ők aztán mindig posztolnak arról, hogy meetingelnek. Teszik ezt már évek óta online, s immáron a többi cég is odaért.

Tehát: milyen felületen beszélgettek?

 • Zoom?
 • Hangouts?
 • Facetime?
 • Skype?
 • Facebook csoport?
 • Mind az öt?
 • Egy hatodik?

Legyen az akármi, beszélj róla az ügyfeleknek és a vásárlóknak! Készíts videót, fotózd le, csinálj egy screenshotot és repüljön a poszt! Külön emeljük a kalapunkat azon vállalkozók és marketingesek előtt, akik valamilyen sztorit vagy viccet csempésznek az ilyen jellegű tartalmaikba.

Number three: hogyan változott a szolgáltatásotok?

Kiütöttétek az életetekből az utánvétes fizetést? Online tartasz kurzust? Cashless – készpénzt mellőző – lett az éttermed? Mondd el másoknak!

Miért jó ez neked?

 • Kipipálhatod a napi (egyik) posztot
 • Az közönséged tudni fogja, hogy ezentúl hogyan tud hozzáférni a termékedhez
 • Újdonság!

#négyes: mi történik veletek otthon?

Erre részben minimálisan kitértem az első pontban, most viszont másról lesz szó, mégpedig:

 • Mit csinálnak a céged munkatársai ebben a helyzetben?

Tanultok? Dolgoztok? Sok időt töltötök a családdal? Megtanultatok főzni?

Legyen az bármi, #könyörtelenül hajts be képeket, videókat a munkatársaidtól – na és egy kis sztorit hozzá.

Ezzel közelebb hozod a vállalkozásodban dolgozó embereket az ügyfelekhez, ami szerethetőbbé tesz titeket, és elképesztő elköteleződést képes kiváltani.

Az ötös: kommunikáld a jövőképed!

Tudom-tudom, nem vagy próféta. Ellenben vállalkozó vagy, aki a víziójával képes teremteni. Kommunikáld a social media felületeiden, hogy mi várható a cégedben a következő hónapokban, és hogyan fogtok elstartolni, amikor újraindul a gazdaság!

Te is szívesebben vásárolsz a Tesco-ból, ha tudod, hogy még ott lesz jövő héten, ugye? Főleg akkor, ha tudod, hogy az általad kinézett termék ott lesz, nem igaz? Na, ugye!

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nem könnyű. Néhány ügyfelünknél teljes változást kellett bevezetni, ezért sok esetben más kommunikációval, célközönséggel és/vagy új termékkel álltunk elő, amelyet a közösségi oldalakon értékesítettünk. Ha eredményeket szeretnél, akkor itt tudsz minket elérni:

hello@followmarketing.hu
followmarketing.hu

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….