Ezt az 5 dolgot kerüld el mindenképp ahhoz, hogy sikeres legyél a social medián!

Ezt az 5 dolgot kerüld el mindenképp ahhoz, hogy sikeres legyél a social medián!

Szia! Én Örs vagyok és az elkövetkezendő pár bekezdés során, én leszek az idegenvezetőd! Igen, tökéletesen olvastad! Én foglak elkalauzolni a social media ösvényein, ahol együtt kikerüljük azt az 5 alapvető hibát, amit semmiképp sem követhetsz el, annak érdekében, hogy tényleges sikernek könyvelhesd el az online marketinged! Na gyere, induljunk is!

1. „Az én termékem/szolgáltatásom mindenkinek jó!”

A legtöbben már itt elvéreznek – pedig még a csata el sem kezdődött. Még a vállalkozásod indulása előtt, de legkésőbb az indulás pillanatában meg kell határoznod a célközönségedet! Ne tarts attól, hogy a célközönséged szűkítésével, potenciális ügyfelektől eshetsz el. Minél jobban targetálsz, minél célzottabb rétegnek kommunikálsz, annál inkább célba fog érni a terméked vagy szolgáltatásod üzenete!

Nézd meg például az Abercrombie&Fitch esetét: „A mi termékeinket a suli sztárjai, a vagányok hordják. A csúnya emberek ne vegyenek fel A&F terméket!”

Erős? Az. Célba ért? Eléggé.

2. Csak egy lábon állsz

Ha már egy platformon tökéletesen teljesítesz, utána jöhet a következő lépés: indulj el egy másik platformon is! Ismertesd meg a közönségeddel a szolgáltatásodat vagy termékedet az Instagramon vagy készíts róla videót a Tiktokra. Ha igazán profi vagy, akkor minden platformon, különböző információkat fogsz megosztani a követőiddel, hogy azt érezzék: „Igen, megéri őt itt is követni!” 

Ha egy kis történelmi példát szeretnél: minden hatalmon lévő ország egy irányba támadott, majd a győzelem után váltott más irányt.

3. „Ezt megcsináljuk és biztosan jön is belőle 250.000 Ft tiszta profit!” – Miért nem tesztelsz?

Nálunk az egyik alapvetés, hogy mindig megállás nélkül tesztelünk. Ezek a tesztek adják meg a kampányaink későbbi sikerességét! A tesztidőszak nélkül nagyon nehéz előre megjósolni egy célközönség viselkedését. Ez a hirdetés működni fog? Biztos ez a megfelelő kommunikációs irány? Tetszeni fog nekik ez a tartalom? Szánj rá pár napot, vagy egy hosszabb kampánynál 1-2 hetet és nézd meg mi az, ami működik! Az eredmény magáért fog beszélni és te is jobban fogod ismerni a célközönséged viselkedését!

A Tesla, a FB, az Adwords is mindig tesztel. A piackutatás egy nagyszerű dolog, de a végső háborút a tesztelések fogják megnyerni. Az igazi vért a kard vívja, nem a tervezés.

4. Mindent cégen belül megoldani!

Ha kevesen vagytok a cégben, vagy többen, de senki nem ért az online marketinghez, ne akard mindenáron házon belül megoldani! Tudjuk, ingyen van és a költségvetésbe sem fér bele kiszervezni a munkát, de csak gondolj bele ebbe a szituációba:

 Még te heti 1-szer posztolsz és kiemelésekkel „hirdetsz”, a versenytársad éppen megbízott, egy több éves tapasztalattal rendelkező, profi marketingügynökséget! Az ügynökség elkészíti a szépen felépített hirdetési kampányait és gatyába rázza az egész online stratégiáját! Igen, ő beáldozott rá 250.000 Ft-ot (megbízási díj+ hirdetési költség), de már az első hónapban kétszeresen megtérült neki! Te pedig továbbra is próbálkozol saját kezűleg megközelíteni ezeket az eredményeket…

Egy ügynökség leveszi a válladról a social media terhét, hogy te más, a cégen belüli dolgokkal sokkal fókuszáltabban tudj foglalkozni!

5. Most, azonnal, nincs erre időm!

Egy induló, vagy még egy nem befutott profilnál, nem szabad ezt az elvet követni! Hónapok következetes és kitartó munkája, mire akár az első ügyfél befuthat.
Marketing nyelven szólva, meg kell várni mire a célközönséged tagjai hideg érdeklődőből meleg, potenciális érdeklődővé válnak!
Nem lehet holnaputánra óriási összegeket szakítani a legnagyobb platformokból, viszont egy bizonyos időn belül gyönyörűen meg fog térülni a befektetett pénz és munka!
Szerintem, ez a folyamat az egyik legcsodálatosabb része az online marketingnek!

Jó, de Veled mi a helyzet?

Ha úgy gondolod, hogy a te vállalkozásod online marketingjében egyik hiba sem lelhető fel, akkor csak szívből tudok gratulálni Neked!
Viszont ha bármely problémát fel vélted fedezni az online megjelenésedben – akkor ahogy említettem már – engedd meg, hogy levegyük a válladról a terhet és közösen érjünk el sikereket a már említett platformokon! 

Ha Te is szeretnéd felturbózni az online tevékenységedet, és akár több tízszeres megtérüléseket elérni, akkor itt az ideje, hogy írj a hello@followmarketing.hu e-mail címre vagy kattints erre a linkre.

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….