5 tény az Instagram algoritmusáról, amit tudnod kell!

5 tény az Instagram algoritmusáról, amit tudnod kell!

#1: Az üzleti fiók elérései alacsonyabbak

Aggódsz, hogy a személyes profilod organikus elérése lecsökken, ha üzletire váltasz? Nem kell! Az Instagram megerősítette, hogy profilod típusától nem függenek az eredmények!

Az emberek az általad közvetített tartalommal lépnek kapcsolatba. Ha az sok interakciót vált ki belőlük, akkor az Instagram több embernek mutatja meg.

#2: A túl rövid hozzászólások nem számítanak

Egyesek azt állították, hogy az Instagram nem számítja interakciónak a 3 szónál rövidebb hozzászólásokat. Ez nem igaz! Legyen szó akár pár emojiról, a komment, az komment!

Ennek tudatában ösztönözd a követőidet arra, hogy írjanak valamit a bejegyzéseid alá, ezzel garantáltan tapasztalni fogod, hogy nő a posztok elérése.

#3: A bejegyzés első 30 percén múlik minden

Ez hatalmas zűrzavart okozott az emberek fejében. A posztod nem fog több megjelenést elérni csupán azért, mert sokan reagálnak rá az első 30 percben!

Az algoritmus az első fél óra után is fel fogja dobni a követőidnek a képed vagy videód, de ettől függetlenül természetesen továbbra is ajánlott akkor közétenni valamit, amikor legaktívabb a táborod!

Éppen ezért is tanácsos előre időzíteni a posztjainkat!

#4: A videók magasabb elérést produkálnak, mint a képek

Ezt a téveszmét is az Instagram erősítette meg, hogy nem igaz!

Az algoritmus kizárólag az általunk fogyasztott tartalmak alapján dobja fel, hogy mi lehet érdekes számunkra! Mivel a legtöbben több időt töltünk el egy videó megtekintésével, ezért meglehet, hogy magasabb elérést produkál, de ugyanez a szabály vonatkozik képeinkre is!

Minél több időt töltenek el vele, annál “érdekesebbnek” kategorizálja az Instagram.

Ugyanakkor itt fontos megjegyeznünk, hogy az Instagram felfedezés menüpontján 4X nagyobb eséllyel jelennek meg a videók, szóval ezt a ziccert kár lenne kihagyni!

#5: Kamu profilokkal serkenteni lehet az elérést

NEM IGAZ! Az Instagram algoritmusa mára már olyan okos, hogy se perc alatt leszűri a kamu profilok által osztott lájkokat és kommenteket, ráadásul ezzel “meg is bélyegzi” a posztunkat, szóval mindenkit erősen arra bátorítunk, hogy maradjon a valódi interakciónál és kerülje az ilyesfajta botokat, ha fel szeretné lendíteni az Instagram fiókját.

Ha figyelembe veszed ezt az 5 tényt, és tudatosan figyelsz rájuk, rohamosan fognak emelkedni az organikus eléréseid az Instagramon.

Sok sikert!

Ha Te is szeretnél profi hirdetéseket a vállalkozásodnak és hiszel a befektetett pénzed többszörös megtérülésében, akkor itt az ideje, hogy írj a hello@followmarketing.hu e-mail címre vagy kattints erre a linkre.

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….