8 kiemelt ok, amiért egy vállalkozónak olvasni ÉRDEMES!

Amikor megkérdezik, hogyan emlékszünk vissza az első találkozásunkra a könyvekkel, valószínűleg az esti mesék jutnak eszünkbe és megannyi pozitív érzelem. Aztán hirtelen belénk hasít, hogy általános iskola 4. osztályában bejött a tanító néni és ledobta az atombombát, ami minden addigi, az olvasásról kialakított képünket romba döntötte: KÖTELEZŐ olvasmány. Annak, aki ezt kitalálta, valószínűleg valahol a Holdon a helye, ugyanis köztudott, hogy a „kötelező” szó hallatán mindenkiben felvillan a piros lámpa, ami riadót jelez és azt mormolja: Azért se csináld!, Tedd éppen az ellenkezőjét!

Vállalkozóként sem kötelező olvasnod és nem állítjuk, hogy csak így lehetsz sikeres vagy művelt. Azt sem mondjuk, hogy azért „kell” ezt tenned, mert a világ leggazdagabb emberei is napi több órát szentelnek ennek a tevékenységnek! Az ok, amiért érdemes kinyitnod pár könyvet, ennél sokkal egyszerűbb:

📚 Rengeteg olyan készséged fejlődhet vele, amelyekkel óriási előnyre tehetsz és hatásosabb munkát végezhetsz.

📚 ,,A tudás hatalom” elvével szépen utat törhetsz magadnak a piacon és olyan eszközökkel győzhetsz, amelyekről a versenytársaid még lehet, hogy nem is hallottak.

Az olvasás nem fáj, nem nehéz, mégis ennyi mindenhez hozzásegít:

1, Serkenti az agyat

Ahhoz, hogy a munkanapok produktívan teljenek, igazán friss elmére van szükségünk. Az olvasás hozzászoktatja az agyat az aktívabb működéshez és fiatalon tartja, ezért ritkábban fogod azt érezni, hogy a fogaskerekek nem mozdulnak odabent.

2, Gazdagítja a szókincset

Akár emailt írsz, akár telefonon értékesítesz vagy egy fontos találkozón veszel részt, a szóhasználatod rengeteg mindent el fog árulni rólad. A könyvek megtanítanak szofisztikáltan beszélni, és magasabb körökben is bátran fogsz megnyilvánulni az olvasásnak köszönhetően.

3, Javítja a koncentrációt és a kreativitást

Eredményeket kizárólag fókuszált munka szül. Az olvasásnak köszönhetően tovább leszel képes összpontosítani egy-egy folyamatra és az új ötleteid is megszaporodnak. Kreativitás híján vagy átlagos gondolkodással márpedig nem lehet átütő sikerű kampányokat és üzleti terveket felállítani!

4, Fejleszti az empátia képességét

Cégvezetőként az empátia mindenképpen óriási erény és elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A könyvekben rengeteg élethelyzettel és karakterrel találkozhatsz, bele tudod képzelni magad a helyükbe, ennek köszönhetően pedig a hétköznapi konfliktusaidat is könnyebben fogod kezelni.

5, Segíti az analitikus gondolkodást

Itt a logikus gondolkodásról beszélünk, ami hozzásegít a problémáid megoldásához. Egy cég történetében és a magánéletben is rengeteg akadályt állít elénk az élet. A különböző kötetek, különböző tanácsokkal szerelnek fel Téged, amiket később majd csak elő kell húzz a „zsebedből” az adott probléma elhárítására.

6, Elégedettebbé tesz

A tanulást sajnos hajlamosak vagyunk a halak felépítéséről szóló, eszeveszetten unalmas biológia órákkal azonosítani, pedig valójában egy csodálatos dolog. Ha olyan témában mélyedünk el, ami valóban érdekel minket és folyamatos fejlődést tapasztalunk, akkor büszkék leszünk magunkra és ez az egész kisugárzásunkra hatással lesz.

7, Oldja a stresszt

Vannak napok, amelyeket egyszerűen nem tudunk sikerként elkönyvelni, ez pedig növeli a frusztrációt és az idegességet. Ilyenkor tökéletes megoldást nyújtanak a könyvek, mert olvasás közben kizárhatod a külvilágot és alfa-állapotba kerülhetsz. Másnap pedig az előző este megszerzett tudásoddal, kisimult lélekkel és óriási motivációval rúghatod be az iroda ajtaját.

8, Hozzásegít a gazdaggá váláshoz

A könyvekből rengeteg tudást zsebelhetsz be: megismerhetsz új marketingcsatornákat, tesztelt metodológiákat, követendő szemléletmódokat és azonnal alkalmazható, gyakorlati tanácsokat. A számodra érdekes kötetek tárháza kimeríthetetlen, így biztos lehetsz benne, hogy mindig találni fogsz valami friss információt, amit beépíthetsz, és ráadásul a konkurenciád számára is teljesen idegen!

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.”
(Csukás István)

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….