6 tipp, a legjobb könyv kiválasztásához

Biztosan számodra is ismerős az érzés, amikor végre elhatározod magad, hogy olvasni fogsz valami újat, majd belépsz egy óriási könyvesboltba és a választás terhe visszaveti a lendületedet. 

A képen szöveg, polc, könyv, beltéri látható

Automatikusan generált leírás

👉🏼  Melyik könyv lenne a legideálisabb számomra? 

👉🏼  Mi van, ha rosszul döntök? 

👉🏼  A toplistás könyvek, valóban olyan jók? 

👉🏼  Melyik kötetet válasszam szórakozáshoz és melyiket a szakmai fejlődéshez? 

👉🏼  Nem akarok több ezer forintot fizetni egy könyvért, ami lehet, hogy dög unalmas lesz! 

👉🏼  Úgy irigylem azokat, akik célirányosan és határozottan mozognak a könyvesboltokban! 

A felsorolt gondolatok valószínűleg mindannyiunk fejében megfordultak már. Ezt a blogcikket azért írtuk Neked, hogy legközelebb már győzedelmes tekintettel és óriási magabiztossággal állhass be a sorba, a kiválasztott könyveddel! 

Következzenek a tippek, amiknek köszönhetően az ijesztően széles választék sem fog csorbítani a motivációdon! 

  1. Hagyd, hogy a szíved és a szemed vezessen

A későbbiekben csak egy olyan könyvet fogsz tudni élvezni, ami már az első pillanatban megfogott. Az izgalmas címek és a különleges borítók természetesen nem jelentenek garanciát, de kiinduló pontnak tökéletesek! Ugyanis egy igényes grafika és egy kreatív, nem mindennapi főcím máris profi munkát sejtet. Ahogy az emberi kapcsolatok terén, itt sem kell félj az első benyomás hatásától. A külső megfog, a belső pedig majd meglátjuk, hogy megtart-e! 

  1. Fogd a kezedbe és lapozz bele 

Ha vizuálisan megnyert a könyv, akkor itt az ideje, hogy a kezedbe is vedd. A papír minősége, a vastagság, a betűk mérete és a kép-szöveg arány további megerősítést fognak adni abban, hogy ez a könyv Neked íródott-e. Amikor fellapozod, bátran olvass el néhány bekezdést vagy mondatot, valamint a hátoldalon található ajánlót. Ha már ekkor megfogalmazódnak benned kérdések, amikre szeretnél választ kapni, akkor nagy valószínűséggel ideális témába nyúltál bele. A kisebb részletek átfutásának köszönhetően az író stílusát is megismerheted. Kiderül, hogy humoros, komoly vagy éppen annyira szakzsargonos a hangvétel, amitől már az egyetemen is kirázott a hideg. 

A képen szöveg, ablak, beltéri, könyvtár látható

Automatikusan generált leírás
  1. Nézd meg a toplistát 

A nagyobb könyvesboltok toplistái nem hazudnak. A legjobb könyvek rangsorolásánál számítanak az értékelések és az eladott példányszám is. A kategóriák szerint felállított toplisták plusz segítséget nyújtanak a legideálisabb könyv megtalálásához. Azaz, ha Te marketing témában keresgélsz, akkor a szűkítésnek köszönhetően, nem kell attól félned, hogy romantikus regények miatt kerül a lista aljára a kiszemelt könyved. 

  1. Csekkold az értékeléseket 

Igen, a vélemények elolvasása csak a harmadik állomás és ez természetesen nem véletlen. Az első két pontban kizárólag a saját érzelmeidre és tapasztalásodra hagyatkozhattál, ezért az olvasók véleménye nem kap teljhatalmat a választás szempontjai között. Mivel már minimálisan ismered a kinézett kötetet, ezért ki fogod tudni szűrni azokat a megalapozatlan negatív véleményeket, amik, ha velük kezdesz egy pillanat alatt elbizonytalanítottak volna. Ha olyan véleményt találsz, amit helyben is ellenőrizni tudsz, akkor ne legyél rest utánanézni. Pl.: ,,Minden második oldalon kép volt, az értékes szöveg mennyisége elenyésző”

  1. Adj a számodra fontos emberek véleményére 

Ha valóban egy fantasztikus könyvet fogsz a kezedben, kiváltképp, ha szakmai témában, akkor nem létezik, hogy ne ismerné egy kollégád vagy a nagy mentoraid egyike. Nyugodtan csekkold le, hogy valamilyen platformon ajánlották-e már azok, akiktől különben is sokat tanulsz, vagy telefonálj egy gyorsat, a plusz megerősítésért. 

  1. Kerülj közelebb az íróhoz 

Amennyiben tényleg bomba biztosra szeretnél menni, akkor érdemes rákeresned a könyv szerzőjére. A száraz önéletrajza valószínűleg nem fog sok információval szolgálni, de ha megnézed, hogy milyen projektekben vett részt, milyen eredményeket ért el és milyen célok jegyében él vagy dolgozik, akkor máris közelebb érezheted magad hozzá. Ha több hasonlóságot is fel tudsz fedezni a kettőtök életében, akkor nagy valószínűséggel olyan témákkal és kérdésekkel fogsz találkozni a könyvben, amelyekből hasznosítható tudást szerethetsz. 

A felsorolt tippeket mindenképpen tartsd észben, hogy az olvasás valódi élménnyé válhasson és ne kelljen többet elveszett kisgyermeknek érezned magad a könyvek rengetegében! Reméljük, hogy segíthettünk és meghoztuk a kedved a könyvespolcod gyarapítására! 😊

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….