A gotomarketing rekorddöntő kampányának sztorija

Wolf Gábor számtalan kis-, valamint középvállalkozást tett híressé és gazdaggá, sokan úgy tekintenek rá (köztük mi is), mint a legnagyobb hazai marketing szakértőre. Gotomarketing csoportja nagyjából 2500 tagból áll, ehhez az elképesztő számhoz pedig mi is hozzájárultunk a Marketing Commando eddigi 20 évének egyik legsikeresebb hirdetési kampányának levezénylésével! De mégis mit csináltunk? Hogyan tudtuk az együttműködés során, az elvárt eredmény többszörösét elérni? Olvass tovább és minden kérdésedre választ kapsz! 

A kampány menete:

Gáborral az ismeretségünk régebbre nyúlik vissza, a kampányait először 2020-ban kezeltük, a jó kapcsolat pedig azóta is töretlenül megmaradt. 2021 végén ismét megkereste a csapatunkat egy konkrét kéréssel: segítsünk Neki megnövelni a gotomarketing létszámát. Megtisztelőnek éreztük az ajánlatot és azonnal igent mondtunk rá. Minden megbízásunkat a szívügyünkként kezeljük, azonban erre a munkára kiemeltként tekintettünk, hiszen az ország marketing gurujának kellett bizonyítanunk! Egy személyes találkozón átbeszéltük az együttműködés részleteit: mi a cél, mennyi lesz a hirdetési költség, mit és hogyan kommunikáljunk. Gábor meghatározott egy számot, amit reális célnak érzett, azonban volt egy olyan megérzésünk, hogy több rejlik a kampányban, ezért a legnagyobb lendülettel és motivációval vágtunk bele a munkába. 

Mivel alapvetően kevés időnk, nagyjából 3 hetünk volt, nem késlekedhettünk! A kormány akkor jelentette be a kamatstopot, ami felkavarta az állóvizet, ráadásul köthető volt a kampány témájához, így Gábor egyből jelezte: azonnal meg kell lovagolnunk ezt a hullámot: korábban fog indulni a kampány! Ő elkészítette a történésekre reflektáló vizuális tartalmakat, és mi fél napon belül már el is indítottuk a hirdetéseket. 

Eleinte csak 3-4 hirdetést futtatunk, ugyanis a gyorsaság miatt, kezdetben csak néhány kreatív állt a rendelkezésünkre. Ezt úgy próbáltuk ellensúlyozni, hogy rövid idő alatt rengeteg célközönséget teszteltünk. Amint találtunk egy jó beállítást, azonnal lemásoltuk és indítottunk vele egy új kampányt, illetve elkezdtük skálázni a hirdetéseket. Ezzel az volt a célunk, hogy minél több ember érjünk el! Olyanokat is, akik eddig esetleg nem ismerték Gábort, így hirdettünk hideg, illetve már felmelegített célközönségekre (akik hallottak Gáborról, valamint a Marketing Commando-ról, mutattak már aktivitást) is.

Eközben folyamatosan optimalizáltuk, különböző stílusokat, szövegeket és kreatívokat próbáltunk ki. Állandóan újításokon törtük a fejünket, de nem voltunk elégedettek a számokkal. Ugyan folyamatosan jöttek az új tagok, mi, mint minden ügyfelünk esetében, a maximumot akartuk kihozni és képtelenek voltunk megelégedni egy „jó”-val. Ezért megbeszéltük Gáborral, hogy az utolsó napokban turbó fokozatra fogunk kapcsolni! 

Indítottunk 2 új konverziókampányt, hogy tudatosítsuk az emberekben: már csak pár napig él a lehetőség, nem várhatnak tovább! Megemeltük az alap költségkeretet körülbelül a 3-4-szeresére, hogy intenzívebb nyomást tudjunk gyakorolni a célközönségekre. Ekkor már domináltunk a legtöbb platformon, azonban azt éreztük, hogy ez még nem a csúcs! Ekkor Örsnek, a kampány menedzserének, fantasztikus ötlete támadt. Azért, hogy az emberek tényleg mindenhol Gáborral találkozzanak és tovább fokozzuk a közönségekre gyakorolt hatást, indítottunk egy story hirdetést is, ezzel elérve, hogy a csapból is a gotomarketing folyjon! Szinte óránként ellenőriztük a beállításokat, és az esetleges módosításokat vagy optimalizálásokat perceken belül elvégeztük, hogy minden a legtökéletesebben menjen. Így tudtuk elérni, hogy az utolsó napon több ember fizessen elő, mint amennyi a teljes kampány időszakra meg volt adva!

Néhány példa a hirdetésekre: 
Eddig nézegethetted a reklámjainkat, de ma ideje dönteni: holnap árat emelünk, ma tudsz utoljára “alapítói áron” csatlakozni a gotomarketinghez.
Ezzel, viszont tényleg nem várhatsz❗️
Több mint 1200 vállalkozó után, most rajtad a sor, hogy a gotomarketinggel fejlődj!
Ha még MA csatlakozol, akkor 3 évre befagyasztjuk a tagdíjadat, ami nem több egy színházjegy ára! ❄️
👉 4990 Ft+áfa/hó (céges költségként elszámolható)👉 Több mint 300 marketing oktató videó – vége az amatőr marketingnek!👉 Tanulás a saját tempódban, az egyedi igényeid szerint👉 Egy közösség, ahol nem lehurrognak, hanem valódi segítséget kapsz
Kattints és rövidesen a havidíj sokszorosát fogod viszontlátni a bankszámládon! 💲

Kép 7


2022-ben is megelégszel a középszerűséggel vagy úgy fogsz marketingezni, mint a nagyok? 👇Ha az utóbbit választod, akkor csatlakozz a gotomarketinghez, hazánk legnagyobb kkv marketing tananyag könyvtárhoz!
Regisztrálj jan. 14. előtt és 3 évre befagyasztjuk az előfizetési díjadat! ❄
Havi 4990 Ft+áfa/hó-ért cserébe:✔  Több vevőd lehet!✔  Élvezni fogod a marketingezést!✔ Az értékesítés alapjait is gatyába rázhatod!✔ Falakat ledöntő kampányokat tervezhetsz!
Kattints és tegyél szert óriási versenyelőnyre! 🔝

A kampány során felmerülő kihívások:

Nehézségek és váratlan fordulatok mindig vannak, azonban ezek kellenek ahhoz, hogy mi is tudjuk fejlődni. A munka során több kihívással kellett szembenéznünk. Az előzetes megbeszélések során azt terveztük, hogy a kampány hosszabb ideig fog tartani, és az első szakaszban csak a közönség felmelegítése lesz a cél. Ez azonban nem tudott megvalósulni, ugyanis egy lehetőség miatt, az elképzelésekkel szemben, jóval korábban kellett elkezdeni a kampányt. Tehát, egyből a mélyvízbe ugrottunk! Mindenki rohamtempóban dolgozott, fénysebességgel kellett elindítani a hirdetéseket és megírni a szövegeket, amire külön figyelmet szenteltünk, hiszen Gábor stílusában kellett fogalmaznunk. De a gyorsaságnak, a rugalmasságnak és a csapatmunkának meg lett a gyümölcse: szinte rekordidő alatt, rajtvonalra állítottuk a kampányt! 

Továbbá Örs, a kampány egyik fő mozgatórugója, január 1-jétől otthon feküdt covidosan, így neki úgy kellett hibátlan munkát végeznie, hogy azon egy percig se érződjön a betegsége. Az ügyfeleink sikereiért képesek vagyunk, akár vért is izzadni, így ezek a bukkanók egy percig sem térítettek el minket, sőt, a hatásukra talán még nagyobb erőbedobással száguldottunk a cél felé!

A siker kulcsa

Elképesztő érzés volt, amikor végül megnéztük a visszajelzéseket: 1400 új tag lett a kampánynak köszönhetően! Ennek természetesen, az egyik alapvető oka az volt, hogy Wolf Gábor személyének, a Marketing Commando-nak és ezzel együtt a gotomarketingnek is fantasztikus megítélése van hazánkban. Emiatt, a szép eredmények várhatóak voltak, csupán az volt a kérdés, hogy mekkorák lesznek! Ezt pedig a tökéletesen összehangolt csapatmunkával tudtuk maximalizálni! Mindannyian apait-anyait beleadtunk, és olyan összhang uralkodott az együttműködés során, hogy az esetleges problémákat azonnal tudtuk orvosolni és senki sem bánta, ha hétvégén is dolgoznia kellett. Viszont, ha egy konkrét dolgot kellene kiemelnünk, akkor az egyértelműen a „végjáték” lenne! Az utolsó lehetőség ténye mindig nagy hatással van az emberekre, ezért ez egy kampány bevételének a 30-50%-át is kiteheti!

Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményünkre és reméljük, hogy még rengeteg hasonlóan sikeres kampány hirdetéseit kezelhetjük, köztük akár a Tiédet is!

A kampány összefoglalása: 

Wolf Gábor a gotomarketing hirdetési kampányának kezelésével bízott meg minket, aminek a célja az volt, hogy a csoportot tovább bővítsük. Nagy megtiszteltetésnek éreztük a felkérést, gőzerővel vágtunk bele a munkába, amit a tervezettnél jóval hamarabb kellett elkezdeni, de ezt az akadályt gond nélkül vettük. A kampány rövid ideig, 3 hétig tartott, ez idő alatt pedig számtalan hirdetést és kreatívot próbáltunk ki, valamint 14 célközönséget teszteltünk le. Már eleinte is szépen emelkedtek a számok, azonban a legátütőbb eredményeket az utolsó napokban értük el. Ekkor megemeltük a költségeket, indítottunk még 2 új hirdetési kampányt, és így sikerült az együttműködés során, 900 tagról 2500-ra tornázni a gotomarketing létszámát!

Olvasd el, hogyan vélekedett Wolf Gábor a közös munkáról:

A cégem 20 éve alatt talán 5-6 kampányunk volt, aminek egetrengető eredménye lett, és a legutóbbit nagyrészt a hirdetéseknek köszönhetjük, amit a Follow Marketing menedzselt.

A kedvencem az volt, amikor Örs rámírt, hogy “kimaxoltuk a hirdetéseket, a hírfolyamot már domináljuk, tudnál csinálni egy story-t, hogy az a felület is tőled legyen hangos?” 🙂
Egy óra múlva már futott az a hirdetés is.

Persze lehet kampányt csinálni a Follow Marketing nélkül is, ha valaki szeretne kompromisszumos eredményeket 😉

Tőmondatokban:

  • A kampány az eleinte elvárt eredmény 5x-ösét(!) hozta
  • Örsék rengeteg hirdetés verziót készítettek, szuperkreatív a társaság!
  • A kampány alatt végig gyors és azonnali volt a kommunikációjuk
  • Kényelmesen büdzsén belül maradtunk
  • A kampány alatt a követőtáborunk is növekedésnek indult, az utolsó nap léptük át a 20 ezret az Instagrammon

Szeretnéd, hogy a Te történeted is ilyen sikersztori legyen?

Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….