Így generáltak 40-es megtérülést a hirdetéseink, a Káplár Fatelepnek!

Esettanulmány egy érdekes interjúval, amelyből nem csak lehet, hanem kötelező inspirálódnod! 

Amikor azt mondjuk, hogy egy ügyfelünknél sikerült 40-es megtérülést generáljunk Facebookon és Google Adsen egyaránt, sokan csak legyintenek. Azt gondolják, hogy csak túlzunk, de íme a bizonyíték. Hiszen ezt valóban el lehet érni akkor, ha kőkeményen dolgozunk – mind mi, mind pedig az adott cég!

Ez pedig a Káplár Fateleppel való együttműködésünk során 100%-ban teljesült! Ügyfelünk már a közös munka megkezdése előtt is tudta, hogy a brandépítés vezet az igazi sikerhez, annak ellenére, hogy ezt rengetegen elhanyagolják. Esetükből jól látszódik: Egy stabil, ismert márkával olyan célokat lehet kitűzni, és persze túlszárnyalni, amit mások képtelenségnek gondolnak.

De mit is csináltunk pontosan?

Miután megismertük a cég tulajdonosainak, Káplár Kornélnak és Andrásnak az elképzeléseit, felállítottuk a kommunikációs-, illetve a hirdetési stratégiájukat. Ezt követően pedig bele is vágtunk a munkába! A márkaismertség növelésére szenteltük a legnagyobb figyelmet. Hiába rendelkezett már egy biztos háttérrel a cég, még több emberrel meg akartuk ismertetni őket. Ebből a célból elkezdtünk Facebook oldalkedvelésre, blog olvasásra ösztönző hirdetéseket futtatni és indítottunk egy aktivitást kampányt, ami a bejegyzések elérését sokszorozta meg. Az elején közel 10 hideg célközönségnek hirdettünk, de ezeket, valamint a kreatívokat folyamatosan teszteltük, hogy meglegyen azt a célcsoport, illetve vizuál, ami a legjobban teljesít. Miután megtaláltuk, ezekre kezdtünk el fókuszálni, így minimalizálva a felesleges költést és maximalizálva a megtérülést! 

De az igazi sikert – habár már itt is szép számokat láttunk viszont – nem ez hozta el, hanem a második körös megerősítés! Azokat, akik valamilyen módon aktivitást mutattak, megcéloztuk dinamikus remarketing kampányokkal. Itt katalógus hirdetéseket kaptak az érdeklődök, ahol több terméket is megjelenítettünk Nekik. Ezekben a hirdetésekben már teljes mértékben vásárlásra ösztönöztük a célközönséget, hiszen már ismerték a márkát, aminek köszönhetően sokkal könnyebben voksoltak mellettük. Ezáltal kedvezőbb áron tudtunk bevételt generálni a cég számára és így sikerült stabil, 20, 30-as, majd 40-es megtérüléseket generálni! 

A munkák mellet pedig a Káplár Fatelepnél is folyamatosan dolgoztak!

És nem csak most – már több mint 15 éve! Ahogy említettük, a cégnél mindig is nagy figyelmet szenteltek a márkaépítésre és tisztában voltak az online marketing fontosságával. Ennek köszönhetően, nekünk már szinte könnyű dolgunk volt! Minden kérésünket teljesítették, folyamatosan újabbnál újabb tartalmakat gyártottak és magas hirdetési költséget határoztak meg, ami már alapvetően is nagy távlatokat nyitott meg előttünk. 

Tehát a cég elképesztő eredményeket ért el magától is, amire kevés vállalkozás képes, ezt pedig mi még tovább fokozhattunk! De az együttműködésről, a tapasztalataikról és a mentalitásukról ők maguk is mesélnek – Ezt olvashatod a következőkben! 

Mit tanácsoltok egy kezdő vállalkozónak?

 • András: Merjen kipróbálni új dolgokat, még ha az elsőre őrültségnek is tűnik. Folyamatosan tanuljon, akár más vállalkozóktól is, építsen kapcsolatokat.
 • Kornél: Keressen mentorokat magának, olyan cégeket vagy embereket, akik előtte járnak és fel tud rájuk nézni. Emellett fontos a pontos célkitűzés az élet minden területén, ezek sokat fognak segíteni az előrejutásban.

Szerintetek minek köszönhető a Káplár Fatelep a nagy sikere? 

 • András: A piacon csak mi nyújtunk ilyen szolgáltatást, nincs másik cég, aki országos kiszállítással kínál faanyagokat, cseregaranciával. 
 • Kornél: Mindig figyeltünk olyan cégeket, akik 4-5 évvel előttünk járnak és folyamatosan tanultunk a példájukból. A legnagyobb hiba, ha azt hiszed mindent tudsz. Mindig vannak új technológiák, ezért elengedhetetlen a tanulás!

Milyen eszközök segítettek/segítenek Nektek a márkaépítésben?

 • András: Közösségi média elsősorban, Facebook, Instagram, TikTok. Egységes céges arculat, logózott teherautók, céges egyenruha. 
 • Kornél: Próbálunk minden lehetőséget kiaknázni, de márkaépítésben számunkra a legújabb és leghatásosabb eszköz most a TikTok. Nagyon jól mennek a videóink és ha nem is hoznak azonnal konverziót, megismertetnek minket az emberekkel! 


Mi az, amit kiemelnétek a közös együttműködésünkben, mint fő pozitívum/előny?

 • András: Gyors, lényegre törő kommunikáció. Önálló munkavégzés, minőségi tartalomgyártás.
 • Kornél: A hozzáállásotok nagyon dinamikus, megvan bennetek a fiatalos lendület, tudjátok, hogyan lehet a legjobb eredményeket elérni. Ezen túl pedig a folyamatos kapocsolattartást emelném ki. Mindig tudjuk, mi történik, mit és miért fogtok csinálni stb.


Volt bármilyen negatív tapasztalatotok, félelmetek, amit sikerült megdöntenünk? Ha igen, micsoda?

 • András: Féltük, hogy nehézkes lesz a szakmailag hozzáértő posztok írása, szakértő szemleletű kommunikáció. Nálatok ez működik.
 • Kornél: A TikTok volt egy nagy félelem, hogy vajon tényleg kell-e ez nekünk, hiszen azt gondoltam, csak gimis tinik használják. Ezt sikerült megdönteni, a platformot 2022-ben már nem lehet és nem is szabad megkerülni, mindegy milyen piacról van szó.

Mi az, ami motivál, inspirál Titeket a vizuális tartalomgyártásban?

 • András: Az, hogy több ezer-tízezer embert szólítsunk meg és érjünk el.
 • Kornél: Ez az egyik, amire a legtöbb figyelmet kell szentelni, hiszen ez fogja meg igazán az embereket. A közösségi médiából szoktunk inspirálódni.


Mit gondoltok a gazdasági válság és a cégek marketingjének kapcsolatáról? Sokan behúzzák most a kéziféket, mi a véleményetek erről? 

 • András: Számunkra egyértelmű, hogy ilyenkor kell teljes gázzal marketingezni, hiszen ilyenkor a legtöbb cég visszavesz a marketing költségekből. Sokkal könnyebb kitűnni ilyenkor a tömegből, előnyt szerezni a piaci versenyben. 
 • Kornél: Ilyenkor kell kétszer annyit költeni, mint eddig. Nem szabad leállni, hiszen valamennyi kereslet mindig van, maximum kevesebb emberből tudsz „meríteni”. De éppen ezért, ilyenkor kulcsfontosságú, hogy Te legyél a leghangosabb!

Ha szeretnéd, hogy legközelebb már a Te céged sikersztoriját meséljük el, töltsd ki a lenti űrlapunkat és jelentkezz hozzánk!

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….