“Majd az ügynökség megoldja helyettem.” – Ne dőlj hátra a székedben!   

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy mégse? Ne engedd ki a kezedből a saját sikeredet! Bár egy szakképzett marketinges csapat segíthet a céljaid elérésében, Te is kellesz hozzá.

Az tény, hogy a Facebook és Google hirdetések, a posztok, blogok és hírlevelek súlya többé nem nyomja majd a válladat, de nem ennyiből áll a hatékony online marketing, sőt. Számos olyan eleme van, amit egy ügynökség nem tud helyetted megcsinálni, mivel biztos alapok nélkül nem lehet csodát tenni. 

Hacsak nem veszik át a céged irányítását. 

De őszintén szólva, nem találkoztunk még olyan szakmabelivel, akinek ez lenne az ambíciója. Valószínűleg Neked sem, emiatt néhány feladat Rád marad. De ne aggódj, egy jó ügynökség felhívja a figyelmed rájuk. 

Pont úgy, ahogy most Mi is tesszük: Ezekről tehát semmiképp se feledkezz meg!

A weboldal olyan, akár egy bolti kirakat. Időt kell rá szánnod!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az online jelenléted alapja egy jól megtervezett és optimalizált weboldal. 

Gondolj csak bele, a boltoknál a vásárlásra ösztönzés első lépése maga a kirakat, ugyanis az emberek imádják az esztétikus látványt. Megállnak, nézegetik és, ha megvan benne az a plusz, ami az előző pár üzletnél nem volt, akkor be is mennek körülnézni.

A weboldalad is hasonlóan működik. Ez az, amit elsőként felkeres a célközönséged, ha elérték a hirdetések és érdeklődnek a terméket, szolgáltatásod iránt. Ha azonban az oldalad lassú, nehezen navigálható, kicsit sem esztétikus vagy felhasználóbarát, akkor sajnos költhetsz rengeteg pénzt különböző kampányokra, nem lesznek sikeresek. A látogatók lemorzsolódnak, Te pedig komoly bevételtől eshetsz el.

Tehát, figyelj a szövegezésre, hass a célközönség érzelmeire, használj vizuális és figyelemfelkeltő elemeket és emeld ki a legfontosabb USP-ket, ami megkülönbözteti a vállalatod a versenytársaktól. Természetesen, ezeket nem kell Neked megcsinálnod, de ne sajnáld az időt és pénzt a fejlesztésére. 

A weboldalad reprezentálja hűen a márkádat. 

Az ember vizuális típus, fordítsd a javadra!

A kreatív anyagok – legyen szó szövegekről, képekről vagy videókról – jelentős szerepet játszanak abban, hogy egy kampány sikeres legyen. 

Hiába jó minőségű a hirdetésed szövege, ha a hozzá kapcsolódó képek, videók pixelesek, nincsenek jól megszerkesztve vagy egyáltalán nem illenek oda. A vizuális tartalmaidnak is megfelelően kell közvetítenie az üzeneted. Nem elegendőek a szavak. 

Nem kell Neked legyártani őket, de ne érd be “elég jó/okés/elmegy” tartalmakkal. Törekedj a minőségre, mert: 

A képek, videók erőteljesebben hatnak az érzelmekre és könnyebben megragadhatod vele a célközönséged figyelmét. 

Ez nem a nagy bumm!

Bár a világunk egy hatalmas robannással kezdődött, a sikeres marketing nem ilyen. 

Várhatod a csodát és a hatalmas számokat már az első nap, ahogy leszerződtetsz egy ügynökséget, de valójában ez inkább olyan, mint egy építkezés. Kellenek az alapok, a tartó oszlopok, a tömör falak és csak ezek után jöhet a tető. Plusz, mindig lehet ezeket is fejleszteni. 

Az online marketingnél ugyanis előfordulhat, hogy az első hirdetések után nem látsz azonnali eredményeket. Ez nem jelenti azt, hogy a marketing nem jó! Egyszerűen csak idő kell neki. Valamint minden termék/szolgáltatás egyedi, ezért a stratégiát is ahhoz kell igazítani. Ezt elkészíti az ügynökség, de ahhoz, hogy megtalálják a számodra ideális hirdetés típusokat és tartalmakat – amivel megnövelhetik a vásárlások számát –  folyamatos visszajelzéseket kell adnod róla. 

Ez azért kell, mert nincs egy univerzális megoldás! 

De hidd el, a jól megtervezett és kivitelezett kampányok idővel meghozzák a gyümölcsüket, és hosszú távon megtérülnek. 

Ezért fontos, hogy ne felejtsd el, ez is egy BEFEKTETÉS, amihez idő, pénz és munka kell. 

Ne maradj le! 

Az online marketing világa folyamatosan változik és fejlődik. Elég csak, ha az algoritmus változásokra gondolsz. Mindig van egy újítás, ami akár negatívan is befolyásolhatja a korábban bevált hirdetési megoldásaidat. Ezzel mindig számolni kell. Ahogy azzal is, hogy új trendek, technológiák jönnek, amik bár kihívást jelenthetnek elsőre, alkalmazkodnod kell hozzá. 

Ha például a videók jobban pörögnek, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy Te is kiaknázd az ebben rejlő lehetőségeket. Persze, elsőre nehéz lehet, ha nem tudod, milyen tartalmakat készíthetnél a saját termékedről/szolgáltatásodról, de egy ügynökség sokat tud majd segíteni ebben. Ahogy abban is, hogy szemmel tartják ezeket a változásokat. 

Csak annyi a dolgod, hogy mindig légy nyitott a javaslataikra!

Kis lépés Neked, Nagy lépés a vállalkozásodnak. 

A marketing sikerét nem egyetlen nagy döntés határozza meg, hanem sok apró, jól átgondolt lépés sorozata. Ezek a kis nüansznyi elhatározások együtt vezetnek el a kívánt eredményhez. Tehát egyetlen nagy költségvetésű kampány még nem lesz elég a sikerhez. 

Folyamatosan kell tartalmat gyártani, különböző típusú hirdetéseket futtatni, fejleszteni a weboldalad és még sorolhatnánk. Ezekben mind segíteni fog Neked egy képzett marketinges csapat. 

A lényeg, hogy minden lépést jól fontolj meg, és tudatosan alakítsd a stratégiádat az ügynökséggel együtt. 

Hiába jó a marketing, ha az ügyfélszolgálatod borzalmas. 

A kemény igazság, hogy még a legjobb marketing sem tud kompenzálni egy rossz ügyfélszolgálatot. A minősége közvetlenül kihat a vállalkozásod megítélésére és a vásárlói elégedettségre. 

Ez egyfajta tükröt mutat a cégedről. 

Ha az ügyfélszolgálat lassú, a szemükben a teljes cég is annak tűnik majd. Ha nem kapnak megfelelő segítséget, akkor azt hihetik, a teljes cég képzetlen emberekből áll. 

A jó marketing lehet az oka annak, hogy valaki először vásárol nálad, viszont az ügyfélélmény az, ami miatt másodszor és harmadszor is akar majd. Ha ez hiányzik, akkor elpártolnak tőled és a negatív véleményüket másokkal is megosztják.

Mondanunk sem kell tehát, hogy a magas színvovalú ügyfélszolgálat elengedhetetlen a sikerhez. 

Végül még egyszer, utoljára: Te magad is kellesz a marketinghez.

Az online marketing világa valóban teli van szebbnél szebb ígéretekkel és sikertörténetekkel, de az igazság az, hogy emögött kemény munka és szoros együttműködések állnak, ahol maga az ügyfél is aktívan részt vesz a folyamatokban. 

A marketing ügynökségek sok mindent meg tudnak csinálni helyetted, de Nélküled az eredmények messze elmaradhatnak a várttól. Nem véletlenül, mivel Te ismered legjobban a saját vállalkozásodat, a piacod és vannak dolgok, amiket más nem dönthet el helyetted. 

Például az ügyfélélmény javítása és magas szinten tartása, a hatékony ügyfélszolgálat biztosítása, a terméked/szolgáltatásod folyamatos fejlesztése és az anyagi forrás biztosítása mind a Te hatásköröd. Ha ezek nincsenek meg, egy ügynökség sem fog tudni csodát tenni. 

A rendszeres kommunikáció, visszajelzések és együttműködés az alapja egy jól működő, sikeres online marketingnek. 

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Egy sikeres vállalkozás felépítéséhez szükség van egy jó termékre/szolgáltatásra, megbízható csapatra és persze, hatékony online marketingre. Ez eddig tiszta sor. ….

Végre kiszervezted a marketinged és úgy gondolod, hátradőlhetsz. Ezzel több dolgod már nincs is, majd az ügynökség elintéz mindent… Vagy….

Azt vállalkozóként valószínűleg már elfogadtad, hogy bizony a marketing pénzbe kerül. Ez oké, de mégis mennyit kéne költeni rá, hogy….