Megvan a mesterhármas – újabb gotomarketing rekord!

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során immár harmadszorra. Első és második alkalommal sikerült a segítségünkkel megdönteni az addigi rekordot, viszont tudtuk, hogy most ugrik a majom a vízbe. 

Egyszer lehet szerencse, még másodszor is ráfoghatjuk… de vajon harmadszorra is tudunk bizonyítani? Lehet még tovább fokozni az eredményeket? 

Tudtuk, hogy nem kis fába vágjuk a fejszénket, azonban elhatároztuk: Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a gotomarketing 2024-es kampánya minden eddigit felülmúljon. 

Ha kíváncsi vagy a teljes sztorira, olvass tovább! 

SPOILER: A végeredményen még mi is meglepődtünk!

Nem lőjük le azért a poént, nézzük először az előzményeket! 

Wolf Gábor 2021 végén keresett meg minket először azzal, hogy segítsünk neki megnövelni a gotomarketing létszámát. Ez óriási megtiszteltetés volt számunkra, hiszen Gábor, a Marketing Commando és a gotomarketing egyszerűen megkerülhetetlen a kkv szférában. 

Akkor az elvárt eredmény többszörösét sikerült elérnünk, 1400 új tag lett az áremelős kampánynak köszönhetően. Erről itt olvashatsz többet.

2022 végén jött a második kampány, ez az előzővel ellentétben egy 1000 Ft-os próbalehetőség volt. Ekkor Gábor azt kérte tőlünk, hogy maxoljuk ki a lehetőségeket – ezt komolyan is vettük. Együtt elértük, hogy a csapból is a gotomarketing folyjon, így végül 1776 felhasználó csatlakozott az ország legnagyobb kkv marketing tananyag könyvtárához. Az előfizetői kört közel 30%-kal sikerült kibővíteni.

Gábor akkor ezt mondta az együttműködésről: 

,,Egy kampányunkban azt kértem Örséktől, hogy „maxolják ki”, azaz nézzük meg, mekkora lehet a csúcs eredmény, ha a pénz nem számít. Tényleg odatették magukat: sokféle változatot futtattak, sokféle hirdetésből, sokféle szegmentált célközönségnek, és végül elértük azt a határt, ahol már hiába emeltük a hirdetési költséget, már elértünk mindenkit a célcsoportból. Azon a héten a szakmának mi voltunk a főszereplői, kikerülhetetlen volt a kampány! Szenzációs lett az eredmény is: az előfizetői körünket közel 30%-kal sikerült kibővíteni. Mondanám, hogy várakozáson felül sikerült, de a Follow Marketingnél már kezdek hozzászokni, hogy magasak lehetnek az elvárásaim 😉

Mindezek tekintetében tudtuk, hogy idén is nagyot kell villantani!

A kampány kezdete

Mivel a Marketing Commando-nál minden évben egy nagy kampányt tartanak, így az előkészületek már jóval előre megkezdődtek.

Az ajánlat az előző évhez hasonlóan egy próbalehetőség volt, aminek a keretén belül a felhasználók mindössze 1000 Ft-ért betekintést nyerhettek a gotomarketingbe. Erre a jelentkezés január 7-től 17-ig volt nyitva, maga a próbahét pedig 17-től 23-ig tartott. Ekkora szervezték Gáborék a Marketing Évtervező online workshopot is, amin így a próbahetesek is részt vehettek. Ehhez a szükséges landinget, tartalmakat még január előtt elkészítették. 

Mi év végén vágtunk bele a munkába! 

A megállapodásunk alapján, egy dedikált kampánycsapat dolgozott a projekten. Miután minden szükséges információnk megvolt, elkészítettük a szövegeket, megterveztük a hirdetéseket, miközben folyamatosan kapcsolatban álltunk Gáborral és a Marketing Commando csapatával. Így a hirdetési időszak kezdete előtt hetekkel kész voltak a szükséges anyagok.

Vigyázz, kész, START! 

Az ünnepeket kipihenve, január 7-én indultak a hirdetések. A stratégia egyszerű volt: az 1 hét alatt a lehető legtöbb vállalkozót elérni! 

Szépen indult a kampány, ahogy azt sejtettük is, az érdeklődők ráharaptak az ajánlatra. Az árérzékenyek azonnal cselekedtek, így az első pár nap nagyon jól teljesített. Majd a hétvége és a hosszú kampányidőszak közös gyermekeként megszületett a ráérős, laza, nézelődő felhasználó. Valószínűleg az emberek ekkor nem érezték annyira sürgetőnek, hogy a vállalkozásukkal foglalkozzanak. Tudtuk, hogy itt a váltás ideje. 

Jeleztük Gábornak, hogy nő a hirdetések költsége, fáradnak a kreatívok, szóval annak érdekében, hogy fellendítsük a helyzetet, új tartalmakra lenne szükség. Másnapra el is készítette a tartalmakat, úgyhogy nem volt más hátra…

Jöhetett a “Már csak” stratégia!

Kommunikációban a sürgetésre helyeztük a hangsúlyt, éreztettük az emberekkel, hogy ez az utolsó lehetőség. A végjátékban Gáborék is még intenzívebb jelenlétet produkáltak a közösségi felületeiken, ezt – ahogy az előző években is – megkoronáztuk egy költségkeret emeléssel. Ekkor már szinte óránként csekkoltuk a hirdetéseket, ha lehetett, akkor finomítottunk, az utolsó órában Gábor tartott egy maratoni live-ot is!

Így a végeredmény minden eddigit felülmúlt: 2300 új gotomarketing tag lett! 

A kampány számokban: 

A kampányidőszak alatt összesen 7 kampányt indítottunk, azon belül 25 hirdetéssorozatot és összesen 197 hirdetést jelenítettünk meg 364.855 embernek, összesen 1.760.001 alkalommal. Ez azt jelenti, hogy, a magyarországi vállalkozók közel 70%-át elértük legalább 4,5 alkalommal.

Konverziós kampányból összesen 4 darab futott, amikre 8200 dollárt költöttünk. Ebből 1831 vásárlás érkezett. Darabja átlagosan 4,5 dollárba került.

Használtunk képes és videós tartalmakat is hirdetésben, a számok alapján úgy tűnhet, hogy előbbi jobban teljesített: Képekből összesen 814, videókból összesen 796 vásárlás érkezett. Azonban a videó megtekintőkből és az aktivitásból remarketing célközönséget generáltunk, ebből további 221 konverzió érkezett.

Persze a hirdetések kulcsfontosságúak, viszont nem csak ezen múlik a siker! 

Wolf Gáborral és a Marketing Commando csapatával valami elképesztő volt az együttműködés. 

Kőkeményen dolgoztak ők és mi is. Gáborék szakadatlanul posztoltak, állandóan figyelemmel követték az eseményeket, mi hétvégén is monitoroztuk a hirdetéseket, hiszen ennek az 1 hétnek minden napja számított. A kampányidőszak alatt kb. 100 emailt váltottunk, a telefonbeszélgetéseket már nem is számoltuk. Folyamatos volt a kapcsolat közöttünk, így azonnal tudtunk reagálni az eredmények változására. Például, amikor szombat este 9-kor írtunk, hogy szükség lenne új képekre, éjfélre meg is kaptuk a tartalmakat.

Konkluzió

Zsinórban harmadszorra bízott meg minket Wolf Gábor a gotomarketing hirdetési kampányának levezénylésével. Idén is nagy megtiszteltetés volt ez számunkra, így kiemelten kezeltük az együttműködést. Az elmúlt 2 alkalommal rekordot döntöttünk együtt, ezért magasan volt a léc, de szerencsére sikerült megugranunk: A kampány során 2300 új gotomarketing tag lett! 

Mi volt a kulcsa ennek a nem mindennapi eredménynek? 

  • A megfelelő előkészítés. 

A Marketing Commando csapata részéről hónapokkal előre, a mi részünkről pedig már decemberben megkezdődtek a munkálatok. Nem kellett semmivel se kapkodni, a kampányidőszak előtt minden készen állt.

  • A pontosan megtervezett, összehangolt stratégia.

A hirdetések, a social media kommunikáció és a hírlevél kampányok tökéletesen össze voltak hangolva, nagyszerűen kiegészítették egymást. A hirdetési stratégia esetén, hála az előre tervezésnek, minden eshetőségre fel tudtunk készülni. 

  • A 100%-os odaadás mindkét fél részéről. 

Egytől egyig apait-anyait beleadtunk a kampányba. Nem kellett senkit sem nyaggatni, mindenki tette a dolgát, és mivel mindannyiunk szeme előtt a siker lebegett, nem volt megakadás. 

  • A gyors reakcióidő.

Hála annak, hogy az eredményeket folyamatosan monitoroztuk, időben tudtunk stratégiát váltani, amivel a kampány azonnal új lendületet kapott. 

De mi a véleménye Wolf Gábornak a kampányról?

Szeretnéd, hogy a tapasztalatainkat a Te cégednél is kamatoztassuk?

Készen állsz arra, hogy teljes erővel a marketinged gázpedáljára tapossunk? Akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Ezeket már olvastad?

Wolf Gáborral egész évben együtt dolgozunk, így idén is minket kért fel a gotomarketing hirdetési kampányának levezényléséhez, az évek során….

Ügyfél, ügyfél, ügyfél! Minél többet tudsz bevonzani, annál nagyobb forgalmat tudsz generálni a cégednek. Így növelheted a nyereséget és azoknak….

 Mire jó és hogyan működik a tanulási fázis a Facebook hirdetéseknél?  A Facebook hirdetések világában gyakran találkozhatunk a “tanulási fázis”….